Komoly szívműtétre vár a magyar énekes

Dobos Attila, zeneszerző, táncdalénekes
Vágólapra másolva!
Február elején mehetett haza a kórházból Dobos Attila, akinek május közepén lesz szívműtétje. Közben pedig házvezetőnőt keres, mert nem akar egyedül maradni, amíg családtagjai dolgoznak, tanulnak.
Vágólapra másolva!

Három hétig volt kórházban Dobos Attila, ahonnan február elején mehetett haza. A zeneszerző és egykori táncdalénekesnek május közepén lesz koszorúérműtétje, mostanában pedig házvezetőnőt keres. „Muszáj a házvezetőnő. Nehéz időszakon vagyok túl, volt egy szívinfarktusom, és van egy vérrög a szívemben. Nyolc tablettát szedek, közte vérhígítót, hogy eltűnjön a vérrög. Ha nem veszem be, meghalok.

úgy, mint most éjszaka a lakásban. Megbotlottam a szőnyegben, nekiestem a kandallónak, hatalmas sebek lettek az arcomon. Nem ijedtem meg, nem vagyok olyan. Ez a korral jár. Aki hetvenkilenc éves, az ne ugráljon. A családom viszont nagyon megrémült, aggódnak értem. Május közepén lesz a koszorúérműtétem. Az egyik koszorúérbe stentet ültetnek a Városmajori klinikán. Egyáltalán nem félek, hiszek Istenben, minden úgy lesz, ahogy ő akarja. Mégiscsak lesz januárban újra Táncdalfesztivál 50+! Már fel is hívtak, hogy számítanak rám. Ott leszek az Arénában a kevés még élő bölény közt” – mondta a Borsnak a zenész.

Dobos Attila Fotó: Hirling Bálint [origo]

Az énekes-zeneszerzőt egyáltalán nem viseli meg az önkéntes karantén sem, mert ahogy mondja, „az egészségi állapotom miatt így is, úgy is itthon vagyok, nekem ez semmi. Nézze, komoly nagy szakállam van, úgy nézek ki, mint az édesapám, akinek a botját is megörököltem, és bár a szívinfarktus miatt bizonytalan a járásom, még nem használom.”