Podcast-sorozatot indított gyűjteményei, programjai bemutatására a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum (BGM). Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket, a következő adás főszereplője Bajor Gizi lesz.

Podcast-sorozatban tárja fel gyűjteményei és programjai egy részét a PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI). A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja az OSZMI különböző gyűjteményeinek, valamint a hozzá tartozó kiállítóhely, a Bajor Gizi Múzeum történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása. Ezek mellett pedig olyan kérdések vitatnak meg, amik a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel. A sorozat potenciális közönségének érdeklődése miatt gyakran áll majd a középpontban színművészek életútja és pályaképe is.

A nyitó adásban Lengyel György rendező visszaemlékezése hallható, amely az És akkor jött a Tenkes kapitánya. Zenthe Ferenc 100 címet viselő virtuális kiállítás közzététele alkalmából készült. A második adásban a Róna Viktor balettművész pályájáról szóló időszaki kiállítás kurátorával, Halász Tamással és Keleti Éva fotográfussal készített interjút publikálták.

A következő adás főszereplője Bajor Gizi. Életéről, pályájáról Gajdó Tamás színháztörténész, az OSZMI tudományos főmunkatársa beszél majd.

Szó lesz a színésznő villájáról – amely ma a BGM épülete – mint státusszimbólumról, valamint tervbe vett kiadványukról, a Vendégségben Bajor Gizinél című kötet átdolgozott kiadásáról is. A podcast harmadik adása május 19-én, Bajor Gizi születésének 117. évfordulóján kerül adásba.