A 32 éves barbadosi énekesnő lehet jövőre a leggazdagabb brit zenész

Rihanna
Vágólapra másolva!
Sir Paul McCartney és a korábbi örök második Andrew Lord Andrew Lloyd Webber áll holtversenyben a leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listájának élén. A harmadik helyen idén már a folyamatosan gazdagodó, több iparágban is érdekelt barbadosi Rihanna van. Az énekesnő úgy kerülhet a listára, hogy már egy éve Londonban él.
Vágólapra másolva!

Holtverseny alakult ki a leggazdagabb brit zenészek „versenyében” a 2020-as évre. Már évek óta Paul McCartney vezeti a listát, de a legfrissebb rangsor elején az egykori Beatles-tag Andrew Lloyd Webberrel együtt áll az élen. A musical zeneszerző egyébként már jó ideje volt a második helyen McCartney mögött. A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja névsorát (Rich List) a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, összesítve és emberekre lebontva.

Paul McCartney Forrás: AFP/2017 Getty Images/Gustavo Caballero

A lap a teljes rangsor ismertetése előtt rendszerint külön közzéteszi kimutatását a brit könnyűzenei élet leggazdagabb szereplőinek vagyoni helyzetéről. A teljes egészében vasárnap megjelenő Rich List 2020-ból kiválogatott, szerdán ismertetett zenei vagyonlistán az aktív zenészek és zeneszerzők rangsorát Sir Paul McCartney és Andrew Lord Lloyd Webber vezetik. A Beatles egykori basszusgitárosa és a világhírű musicalszerző vagyona

az új összeállítás szerint jelenleg egyaránt 800 millió font (320 milliárd forint).

Az idén 78 éves McCartney vagyonát felesége, Nancy Shevell – egy hatalmas amerikai szállítmányozási dinasztia első számú, saját jogán is dúsgazdag társtulajdonosa – vagyonával összevonva számolják a Rich List összeállítói. Paul McCartney az először 31 éve, 1989-ben összeállított Rich List három évtizedes történetében többször is volt a leggazdagabb brit zenész, és már az első vagyonlistán is szerepelt.

Ő volt az első zenész, aki dallamaival dollármilliárdos lett

Március 22-én ünnepli 70. születésnapját Sir Andrew Lloyd Webber, a zenés színház műfaját megújító Jézus Krisztus szupersztár, a Macskák, az Evita és Az operaház fantomja zeneszerzője, aki elsőként keresett szerzeményeivel egymilliárd dollárnál is több pénzt. A képre kattintva galéria nyílik Webber karrierjének érdekességeivel, de még az kiderül, hogy a Madách Színház a világon hányadikként mutatta be a Macskák-at 1983-ban.

Az idei lista két éllovasához képest a brit rock más veterán alakjai szinte látótávolságban sincsenek. Elton John a Rich List 2020 szerzőinek becslése szerint 40 millió fontos gyarapodással 360 millió fontot tudhat bankszámláján, és ez a negyedik helyre volt elég. Őt követi az ötödik helyen Mick Jagger, a Rolling Stones 77 éves frontembere, aki 10 millió fonttal 285 millió fontra növelte vagyonát. Jagger zenekari társai közül Keith Richards 270 millió fonttal, Charlie Watts 165 millió fonttal, Ronnie Wood 95 millió fonttal szerepel az idei vagyonlistán.

A Beatles szintén prominens helyet foglal el a Rich List rangsorában. A néhai George Harrison felesége és fia, Olivia és Dhani 270 millió font közös vagyonnal a zenészlista hatodik helyén állnak, az egykori dobos, Ringo Starr 260 millió fonttal megőrizte tavalyi 8. helyezését.

Rihanna Forrás: Getty Images/WireImage/2019 Karwai Tang/Karwai Tang

A fiatal zenésznemzedék mezőnyét Rihanna vezeti, aki először szerepel az összeállításban, és a Rich List 2020 szerkesztői által 468 millió fontra becsült vagyonával a harmadik helyre került, vagyis rögtön maga mögé utasította Elton Johnt is. A 32 éves, barbadosi születésű énekesnő azért került fel a listára, mert tavaly Londonba költözött. Az idei vagyonlista összeállítói szerint

egyetlen év alatt 351,6 millió fontot keresett, de nem elsősorban dalaival,

hanem igen sikeres, a világ egyik legnagyobb luxusipari társaságával, az LVMH-val közösen forgalmazott, Fenty Beauty márkanév alatt futó kozmetikai termékeivel. A Rich List 2020 szerkesztői szerint pedig Rihannának minden esélye megvan arra, hogy ő legyen az első brit zenészmilliárdos.