A rajongók három napig megtekinthetik a YouTube-on Prince Purple Rain-turnéjának 1985-ös syracuse-i koncertjét a néhai sztár hagyatékának köszönhetően - számolt be róla a Rolling Stone magazin.

Csütörtöktől három napon át lehet megnézni a YouTube-on Prince Purple Rain-turnéjának 1985-ös syracuse-i koncertjét. A Prince and the Revolution: Live című, 1985. március 30-i élő koncertet Prince hivatalos YouTube-csatornáján csütörtök estétől (magyar idő szerint pénteken, hajnali kettő órától) három napon át teszik hozzáférhetővé. Ez idő alatt a platformon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adománygyűjtés zajlik.

A syracuse-i Carrier Dome arénában megrendezett fellépésről készült Prince első koncertfelvétele, aminek videója még 1985-ben megjelent VHS-kazettán, de digitálisan most streamingelik először. Az előadásban Bobby Z dobos, Wendy Melvoin gitáros, továbbá Losa Coleman és Matt Fink billentyűsök is szerepeltek. A YouTube-premier előtt egy órával Bobby Z kérdésekre válaszolva idézi fel az egykori koncertet.

A koncert nézői a koronavírus-járvány elleni küzdelemre adakozhatnak, a pénz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Covid-19 szolidaritási segélyalapjába kerül. A Google vállalta, hogy ötmillió dollárig (1,6 milliárd forint) megduplázza az adományokat. A híres Purple Rain-turnén a címadó szám mellett az 1999, a When Doves Cry és a Let's Go Crazy című dalok is elhangzottak.