Öt nagyszínházi bemutatóval készül a Veszprémi Petőfi Színház a jövő évadra

2020.05.15. 17:10

Öt nagyszínházi bemutatóval készül a jövő évadra a Veszprémi Petőfi Színház, a gyermek- és ifjúsági kínálatban pedig két Csukás István-mű szerepel - közölte pénteki, veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

Már a jövő évadot tervezi a Veszprémi Petőfi Színház. Öt nagyszínházi bemutatóval, és a gyermek- és ifjúsági kínálatban két Csukás István-művel is készülnek a következő évadra. A pénteki sajtótájékoztatón Oberfrank Pál igazgató elmondta, hogy elsőként Eisemann Mihály-Éri Halász Imre-Békefi István Egy csók és más semmi című operettjét láthatja a közönség.

Ezt követi Aldo Nicolai Hárman a padon című komédiája novemberben, melyet Deák Krisztina rendez, a darabban Bálint Andrást, Szilágyi Tibort és Oszvald Marikát láthatják a nézők. Lévay Szilveszter-Michael Kunze Mozart című musicaljét Somogyi Szilárd rendezésében láthatja a közönség decemberben. Ezután Bródy Sándor A tanítónő című falusi életképe kerül színpadra 2021 februárjában, melynek rendezője Oberfrank Pál. Végül 2021 márciusában Michael Frayn Ugyanaz hátulról című vígjátékát láthatja a közönség. A rendező Funtek Frigyes, a darab pedig a színfalak mögött zajló eseményekről szól.

A fiatal nézőkre gondolva bemutatják az idén februárban meghalt Csukás István Diótörőcske, valamint Keménykalap és Krumpliorr című mesejátékait – mondta el Oberfrank Pál. Szintén a gyerekekhez szól Hedry Mária-Radvány Balázs Kukamese című zenés mesejátéka Tóth Géza rendezésében és Buda Ferenc, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás Csillaglépő csodaszarvas című darabja a Kabóca Bábszínház előadásában, Rumi László rendezésében.

Örkény István Egypercesek című művét alkalmazta színpadra Dvorák Gábor, ezt követi majd szintén a Dvorák Patka Színház előadásában a De szeretnék gazdag lenni című József Attila-est. A Latinovits-Bujtor Játékszínben Gyökössy Zsolt A második teríték című színjátékát láthatják a nézők, majd Carol Rocamora Kezed örökké szorítom című műve kerül színre, a darab Anton Csehov és Olga Knipper levelezése alapján készült, rendezője Oberfrank Pál.

Frontátvonulás címmel Pásztor Márk Cseh Tamás-estet készít, majd Abigél titkai címmel Piros Ildikó önálló estje kerül színpadra, melyen Szabó Magda írónő emlékét idézi meg. Keresztes Tamás és Pelsőczy Réka rendezésében lesz látható Lengyel Nagy Anna A mi Józsink/Erzsike című darabja.
Jövő hétfőtől lehet színházbérletet váltani személyesen és az interneten is – mondta az igazgató.

további tartalmak a rovatból