Megkezdte az újranyitás előkészítését a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

2020.05.19. 15:39

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megkezdte az újranyitás előkészítését, az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését.

Megkezdte az újranyitás előkészítését a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 fiókkönyvtár kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését. A második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben pedig 20 újabb könyvtár nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással.

A könyvtári tagságok, a kikölcsönzött könyvek és az egyéb az dokumentumok lejárati idejét a könyvtár folyamatosan meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számolnak fel. A nyitást követően további egy hónap türelmi időt adnak a dokumentum visszavitelére.

Az egykori Wenckheim-palota neobarokk épülete esti kivilágításban a Szabó Ervin téren, a főváros VIII. kerületében. Ma a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központja.Forrás: MTI/Róka László

Jelenleg 231 457 kötet van 63 688 olvasónál. Az olvasóknak előzetes értesítést küldenek arról, hogy mikor és milyen szabályok betartása mellett várják őket. A könyvtárakban ütemterv szerint végzik a leltárakat, áttekintik az állományt, és ahol lehet, átrendezik a tereket. Többek között megújul a Török utcai könyvtár és bővül a Csertő parki ideiglenes könyvtár alapterülete. Befejezéséhez közeledik a VIII. kerületi Ötpacsirta utca 4. szám alatti épület felújítása, a kivitelező pedig folyamatosan végzi a VI. kerületi Teréz krt. 2-4. szám alatti ingatlan könyvtárrá alakítását.

Ezekben a hetekben is megvásárolják a könyvújdonságokat és feldolgozás után kiszállítják a tagkönyvtárakba, hogy a nyitást követően minél több újdonság álljon az olvasók rendelkezésére. A könyvtárak Facebook-oldalán emellett folyamatosan frissülő ajánlókkal, online játékokkal, hasznos tartalmakkal várják az érdeklődőket.

további tartalmak a rovatból