Elárverezik a négy éve meghalt popsztár, Prince legendás gitárját, a Blue Angelt.

Prince legendás gitárját árverezik el a jövő hónapban Kaliforniában. A Blue Angel névre keresztelt, 1984-es gyártású Cloud gitár leütési árát 600 ezer dollárra (191 millió forintra) becsüli a Julien's aukciósház. A legendás hangszerre a Music Icons elnevezésű árverésen lehet licitálni június 19. és 20. között Beverly Hillsben.

Az aukciósház szerdai közleménye szerint a Blue Angel gitár a Grammy-díjas zenész egyik kedvenc hangszere volt karrierje csúcsán, a 80-as, 90-es években. Ezen játszott az 1984-85-ös Purple Rain, az 1987-es Sign o' the Times, és az 1988-89-es Lovesexy koncertkörútján.

A Blue Angel a különleges, Prince számára készített Cloud gitároknak az első négy darabja közé tartozott. Az eredetileg fehér darabot többször festették át különböző színekre. (A fenti videón még sárga volt.) CT-vizsgálattal és szakértők közreműködésével sikerült megállapítani, hogy a hangszer a régóta eltűntnek vélt Prince-gitárok egyike. 2017-ben a Julien's Prince egy kék-zöld Cloud gitárját 700 ezer dollárért árverezte el, az eredetileg becsült 80 ezernél lényegesen magasabb áron.