A MOME rektora, a kreatívipari miniszteri biztos, Fülöp József, valamint a József Attila díjas költő, az Országút főszerkesztője, a Magyar Művészeti Akadémia tudományos főmunkatársa, Falusi Márton volt a Sláger Téma vasárnap esti vendége.

Fülöp József feladata kreatívipari miniszteri biztosként a magyar innováció, a designművészet világszínvonalúvá emelése, a MOME-rektoraként pedig a jövő szakembereit képezi. A miniszteri biztos beszélt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem modellváltásáról, az új campusáról, a nemrégiben átadott Design Kompetencia Központról, ahogy arról is, mi a feladata a Kreatívipari Kerekasztalnak. Fülöp József a magyar animációs filmipar jelenéről és jövőjéről is elárult titkokat. Így kiderült, kik lehetnek méltó utódai a szakma világhírű magyarjainak, többek között a velünk élő legendának, a Sláger Témában is megfordult Oscar-díjas Rófusz Ferencnek.

Fülöp JózsefForrás: Origo

A MOME-rektorától azt is megtudhattuk, milyen alkotások készülnek mostanában a Kecskeméti Animációs Filmstúdió világsikereket szállító műhelyében, köztük az Árpádházi szentek életét bemutató sorozattal. Sőt, még a kreatívipar innovációs kulcsszerepéről is beszámolt.

A Sláger Téma második órájában, 22 órától Falusi Márton volt a vendég. A Magyar Művészeti Akadémia tudományos főmunkatársa már 21 évesen díjat érdemelt debütáló kötetével. A költő, szerkesztő olyan nagyságoktól tanulhatta az irodalmi sajtó műfaját, mint Csoóri Sándor, Lázár Ervin vagy Tőkéczki László.

Falusi MártonForrás: Origo

A József Attila-díjas irodalmár tavaly jelentette meg sorrendben tizenharmadik könyvét. Hogy a „Kultúra arisztokrácia nélkül?" mennyire számított előfutárjának az idén február vége óta megjelenő Országútnak, megtudhattuk a vasárnapi adásból. Ahogy azt is, a hiánypótló irodalmi- és közéleti magazin miért is tekinthető Barankovics István és gróf Dessewffy Gyula, azaz a Deák Ferenc Társaság szellemi örökségének.

Minden vasárnap 20-23 óra között Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!