A fehérvári panelházak és az óváros fölött is lebegett az énekesnő

2020.05.25. 11:20

A VOLT Film felkérésére forgatott lenyűgöző klipet új dalához a Blahalouisiana, amely a Road Movie sorozat következő epizódja. Ezúttal Székesfehérvár került a főszerepbe, de a megszokottól teljesen eltérően.

„A Blahalouisiana klipjét még a járvány helyzet kihirdetése előtt forgatták le, azonban a körülmények miatt a videó bemutatását el kell halasztanunk. A kényszerű otthonmaradás azonban jó időnek tűnt arra, hogy legalább virtuálisan, de együtt járhassuk be az országot, ezért áprilisban minden hétvégén bemutattunk a Road Movie-klipek mellé készült egy-egy riportfilmet is. A Road Movie Guide-ok során Tillának meséltek a zenekarok és az előadók a számukra fontos helyszínekről, és a hozzájuk kötődő emlékeimről, na meg a forgatási élményekről. Bízunk benne, hogy hamarosan helyreáll a rend, és tovább folytatódhat a gyönyörű tájak és vidékek felfedezése a Road Movie szemszögén keresztül” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Film producere.

A Blahalouisiana Éjjel a főutcán című dalához készült klip forgatási munkálatai extrém körülmények között zajlottak, a dal szövege ugyanis beindította a rendező, Szimler Bálint fantáziáját, aki úgy döntött, Schoblocher Barbara énekesnőt több alkalommal is a magasba emeli, ezzel kicsit felforgatva Székesfehérvár mindennapjait. Szimler Bálint rendező azt mondta ezzel kapcsolatban: „a dalt hallgatva viszonylag hamar megszületett a klip alapötlete. Van egy nosztalgikus visszatekintés hangulata a szövegnek, a zenének a vonósokkal együtt egy könnyed lebegése. Azt éreztem, fontos ez a lebegés érzet, amikor valaki kiszakad a közegéből, és kívülről tudja látni azt, akár egy álomban. Emellett van egy olyan sor a szövegben, hogy »felmászhatsz sok panelház falán«, szóval hamar kitaláltam, hogy Barbi egy panelház falán felfutva felrepülhetne a város fölé. Mivel ez egy elég bonyolult ötlet, a munka legnehezebb része az volt, hogy az operatőrrel, Nagy Zágonnal kitaláljuk a lehetőségekhez mérten, hogyan tudna a legérdekesebb lenni ez a repülés. Szerettünk volna minél kevesebbet az utómunkára hagyni, inkább a helyszínen forgatni amit lehet, így hamar bejött a képbe Farkas Balázs, aki hasonló riggeléseket, reptetéseket és kaszkadőr munkákat csinált már korábban. Vele együtt ötletelve születtek meg a végső forgatási tervek. Felforgattuk kicsit Székesfehérvár – jó értelemben.”

Az izgalmas forgatáson elsősorban Schoblocher Barbarának, a Blahalouisiana énekesnőjének volt a legnehezebb dolga, daruról lógva járt 10 emeletes panelházak és a székesfehérvári óváros utcácskái felett, ücsörgött háztetőn, utazott a Road Movie buszának tetején, sőt még egy óriáskerék küllői közé is kikötötték, amivel körbeforgott. Az énekesnő azt mondta, „ez volt életem legextrémebb helyzete, és nagyon élveztem. Sosem gondoltam volna, hogy én, aki rettegek a vidámparkoktól is, ilyen dolgokat meg merek csinálni. Hála a nagyszerű stábnak, végig biztonságban éreztem magam, bár fárasztó volt szinte két teljes napig a levegőben lógni, az óriáskerékről nem is beszélve. Szerintem zseniális az ötlet, amit Bálint kitalált, úgyhogy mindannyian nagyon hálásak vagyunk, hogy lehetőségünk volt egy ilyen nagy volumenű klipforgatásra, és Székesfehérvárnak is köszönjük a sok helyi segítséget.”