Szívrohama volt a Queen gitárosának

MAY, Brian
Brian May 68 évesen.
Vágólapra másolva!
Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.
Vágólapra másolva!

„Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban, és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen vitt be a kórházba” – idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel közösségi oldalára. Elmesélte, hogy a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Azt mondta, olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz.

„A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét elvégzésének lehetősége” – mondta. Ehelyett végül három úgynevezett stent, csőszerű, hálós szerkezetű eszköz behelyezése mellett döntöttek. Brian May most otthon lábadozik.

A 72 éves gitáros nemrég kerti munka közben szenvedett farizomszakadást. A videóban most elmondta, a dolgok hátterében az állhat, hogy

ötven éve viseli a nyakán egy hevederen gitárja súlyát, ami nem tett jót az egészségének,

„de azért megérte” – mondta. Közösségi oldalán csaknem 2,5 millió követőjéhez szólva Brian May azon is elmélázott, hogy a Queen 1974-ben megjelent harmadik lemezének címe, a Sheer Heart Attack ('könnyű szívroham') mindig is nyugtalanította egy kicsit. Hozzátette, hogy a cím talán felzaklathatta azokat, akik már átestek szívrohamon. „Most már én is a klub tagja vagyok. Srácok, vigyázzatok magatokra!” – mondta a videóban.