Már olvasható J.K. Rowling új könyvének első két fejezete

award Horizontal
British author J. K. Rowling poses upon arrival at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London on February 12, 2017. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Vágólapra másolva!
Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.
Vágólapra másolva!

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyerekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, "az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről" szóló,

egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét,

amelynek témái "időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban".

A gyerekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon (www.theickabog.com), ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani "különös, nyugtalanító" időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az "álmodozást" a kijárási korlátozások idején.

J. K. Rowling Forrás: AFP/Justin Tallis

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik.

A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J.K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon.