Egy új, a Harry Potter-sorozattól teljesen független mesesorozattal jelentkezett kedden J.K. Rowling brit írónő, a The Ickabog című könyv első részlete máris elérhető az interneten, ahol ingyenesen lesz hozzáférhető az egész történet.

A 54 éves bestsellerszerző több mint tíz éve saját gyerekei számára, esti meseként fogalmazta meg az egyetlen más művéhez sem köthető, "az igazságról és a hatalommól való visszaéléséről" szóló, egy képzeletbeli országban játszódó tündérmesét, amelynek témái "időtlenek, és érvényesek lehetnek bármely korban, bármely országban".

A gyerekkönyv első két fejezetét kedden délután publikálták egy külön e célra létrehozott internetes oldalon (www.theickabog.com), ahol július 10-ig hétköznapokon részletekben a teljes művet közzéteszik. Az írónő azt mondta, a történet közzétételével valami jót akart tenni a gyerekekkel a mostani "különös, nyugtalanító" időszakban, a tündérmese célja lehetővé tenni az "álmodozást" a kijárási korlátozások idején.

J. K. RowlingForrás: AFP/Justin Tallis

Az újonnan publikált történet később nyomtatott és elektronikus formában is, több nyelven megjelenik. A majdani bevételből a járvány által leginkább sújtott közösségeket segítik.

A kis olvasók számára Rowling képfestőversenyt hirdetett, az alkotásokkal a közösségi médiában lehet pályázni #TheIckabog címszó alatt, a legjobb rajzokat a nyomtatott könyvben teszik közzé illusztrációként.

J.K. Rowling főművét, a hétrészes Harry Potter-regényfolyamot 80 nyelvre fordították le és 500 millió példányban adták el a világon.