Gryllus Dániel és Lackfi János húsvéti ciklusuk után újra közös dalt írtak

Gryllus Dániel Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, zenész.
Gryllus Dániel kétszeres Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, zenész.
Vágólapra másolva!
Húsvéti dalciklusuk után újabb közös online munkával jelentkezik Gryllus Dániel és Lackfi János: a zeneszerző és a költő ezúttal pünkösdre írt dalt, amelyet előbbi a Várkert Bazár Facebookoldalán mutat be május 29-én este.
Vágólapra másolva!

Újabb közös – a járvány miatt online – produkcióval jelentkezett Gryllus Dániel és Lackfi János. A sikeres húsvéti dalciklusuk után most pünkösdre írtak dalt, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán mutatnak be május 29-én este. A húsvéti sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy az ötven nappal utána következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő

pünkösdre is szülessen új ének.

A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt.

A húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól úsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai.

Nagyon sok vers- és zenebarát számára adott élményt a sorozat,

amely nem szorítkozott arra, hogy a szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét.

„Csináltunk most egy dalsorozatot Lackfi Jánossal a húsvéti ünnepkörben, ami számomra eddig szokatlan módon történt. Én képzeltem el a dallamot, aztán küldtem át a Janinak, és ő a verset írta hozzá. Fantasztikus dolgokat tud kitalálni ezekhez” – mondta Gryllus Dániel a dalciklusról az Origónak adott márciusi interjújában.

A zenész 70. születésnapi koncertje a járvány miatt áprilisról október 28-re került át, a helyszín változatlanul a Várkert Bazár. A műsor sem változik: az egyik blokkban a Sumonyi Zoltán verseire írt bibliai dalok, a Tíz példázat című lemez anyagát adja elő Gryllus Dániel számos közreműködővel, a másikban a Weöres Sándor költői prózájának mondataiból írt dalsorozat, A teljesség felé hangzik el.