A világ magyarjait hívja közös éneklésre Szarka Tamás

2020.05.29. 17:51

Szarka Tamás a nemzeti összetartozás napja alkalmából kéri a magyarokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéséhez, és énekeljenek vele együtt. 

2019. június 4-én hétezer gyerek részvételével énekelte Szarka Tamás a Kézfogás című dalát a budapesti Kossuth téren. Ezzel egy időben pedig a határainkon innen és túl is több száz településen szólt a dal. Szerzeményét a magyar összetartozás himnuszának szánta,és éppen ezért vette elő tavaly is a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulóján. Az 1920. június 4-ei trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója 2010 óta emléknap Magyarországon.

Szarka Tamás idén is szeretné folytatni a hagyományt, külön honlapot is létrehozott az ügyért, ahol minden fontos információ megtalálható a csatlakozásról. Idén elsősorban családok, baráti társaságok, kis közösségek, egyének jelentkezését várják. A regisztráció után két dolga van a résztvevőknek: megtanulni a dalt, majd június 4-én, 11 órakor elénekelni a jelentkező intézményében, vagy akár  az adott település egyik emblematikus pontján.

Fontos, hogy az előadásról készítsenek videót, amit majd a dedikált Facebook-eseményhez lehet feltölteni. A szervezők kérik, hogy a diaszpórában élők az időeltolódás miatt természetesen a nekik megfelelő időpontban csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

további tartalmak a rovatból