Mészáros Árpád Zsolt a fiával szerepelhet az Operettszínház Trianon-darabjában, a Szétszakítottak-ban, amelyet a nemzeti összetartozás napján, június 4-én mutatnak be.

Különleges kezdeményezésbe fogott az Operettszínház művésze, Dolhai Attila és Cári Tibor zeneszerző. Mivel a koronavírus-járvány miatt az Operettszínház művészei egyelőre nem léphetnek színpadra, otthon forgatták le a Trianonról szóló, fekete-fehér zenés darabot, a Szétszakítottak-at. Ebben kapott szerepet Mészáros Árpád Zsolt és legnagyobb fia, Bende is, aki már korábban is bontogatta a szárnyait énekesként.

Mészáros Árpád ZsoltForrás: MTI/Zih Zsolt

A színész a Ripostnak elmondta, hogy milyen volt csendőrfőnököt alakítani az otthonában: „nagyon örültem a felkérésnek. Ez a darab egy nagyon mély témával, Trianonnal foglalkozik. Én az önkéntes karantén ideje alatt rengeteget tanultam, erről a korszakról is sokat olvastam. A mobilunkkal rögzítettük a jeleneteket Dolhai Attila utasításai alapján. Én épp a kedvesem szüleinek a birtokán voltam egyébként, ő végezte az operatőri munkát, nagyon büszke voltam rá. Az külön öröm, hogy a fiam is benne van a produkcióban, egy lázadó diákot alakít. Ha nincs ez a karantén, azt sem tudjuk meg, hogy Dolhai Attila milyen zseniális vágó, így azt gondolom, mindenki sokat fejlődött, tanult ebben az időszakban” – mondta.

Kiss-B. Atilla főigazgatóForrás: Gordon Eszter

A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kiss-B. Atilla a Magyar Nemzetnek korábban elmondta, „mindenki az otthonában oldotta meg a rá eső feladatot: a zeneszerző feljátszotta a zenei alapot, illetve két dal zenei alapját hangszeres művészek játszották fel, a színészek Dolhai Attila útmutatásai mentén mobiltelefonnal rögzítették játékukat, éneküket, az operatőri munkát a családtagok végezték. [...] A film fekete-fehér, így egységesek a helyszínek és a hangulat. A jelmezek, a kellékek az otthon megtalálhatókból kerültek ki. A keserédes, groteszk, másutt vicces történet egy család életén keresztül ábrázolja a nemzeti tragédiát. Az előadás nem lamentáció, inkább felütés.” A főigazgató elmondta, hogy még „nem beszéltük ki, nem dolgoztuk fel az össznemzeti traumát”.

A Szétszakítottak bemutató június 4-én lesz a Budapesti Operettszínház Facebook-oldalán, 20 óra 20 perckor.