Ferenczi György, Siklósi Örs, Gyémánt Bálint és Füstös Bálint is előadást tartanak az idei, sorban a 27. Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.

Július 20. és 26. között tartják az idei, sorban a 27. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort a szolnoki Tiszaligeten. Egy hét alatt nagyjából száz kurzust kínálnak a szervezők. Ismert magyar zenészektől, zenetanároktól, szakemberektől lehet tanulni a táborban, és a táborban 20 különböző zenei témakör oktatása zajlik: többek közt ének, gitár, dob, basszusgitár, billentyűs hangszerek, dalszerzés, egyéniségfejlesztés, hangszerelés, stúdiózás, szövegírás és zenekari képzés. Olyan szakmai órákon is részt vehetnek a jelentkezők, mint a hallásvédelem, a hangszerépítés, a hangtechnikai ismeretek, a szerzői jogok, a színpadi ismeretek, a technológiai előadások, a zenekari képzés és a zeneterápia.

Roy & Ádám Trióból ismert Nagy ÁdámForrás: Origo

Olyan gitárosok adják át a tudásukat a tanulni vágyóknak, mint Gyémánt Bálint, Lee Olivér (Trillion, ék), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), Mike Gotthard (Ocho Macho), Füstös Bálint (Margaret Island) és Lukács Peta (Bikini). Szappanos György a basszusgitárosokat képzi, Szebényi Dániel (Kowalsky meg a Vega, Freddie, Zoli Band) zongorán tanít, Siklósi Örs (AWS) esetében pedig szövegíró és dalszerző előadásra ülhetnek be a táborlakók. Az Öröm a Zene tehetségkutató legutóbbi nyertese, a friss Junior Artisjus díjas Antares napi két zenekari órát tart. Az együttes tagjai civilben is mind zenepedagógusok. További együttesek is jelen lesznek a táborban rendkívüli zenei foglalkozásokkal, többek közt a Ferenczi György és a Rackajam, a Gypo Circus és a Fatal Error is. Az idei Gitármánia Zenei és Továbbképző Táborba 2020. július 10-ig lehet jelentkezni ezen az oldalon.