Elmarad a legnagyobb chicagói fesztivál

Lollapalooza
Vágólapra másolva!
A chicagói Lollapalooza és a város többi nyári fesztiválja is elmarad.
Vágólapra másolva!

Elmarad Chicago összes nyári fesztiválja, köztük a híres, helyi viszonylatban a legnagyob, a Lollapalooza Fesztivál is. Ez átlagosan százezres közönséget vonz a város Grant Parkjába, ahol négy nap alatt mintegy 170 előadást tartanak.

A keddi bejelentés a Variety.com beszámolója szerint inkább formális volt, mivel kevesen gondolták, hogy meg lehet tartani a fesztivált. A szervezők az eredetileg július 30. és augusztus 2. közöttire tervezett fesztivál programját sem hirdették meg, és jegyeket sem árultak rá. A fesztivál ugyanakkor azt ígérte, hogy élő közvetítéseket szervez majd a tervezett napokra, ennek műsorát az elkövetkező hetekre ígérték.

Chicagóban idén a többi nyári nagy műsoros rendezvényt is elhalasztották vagy törölték, köztük a város dzsesszfesztiválját, valamint a gospelnek, bluesnak és house-nak szentelt fesztiválokat is. Lori Lightfoot, a város polgármestere elmondta, hogy a döntés azért született, mert számukra első a polgárok egészsége és biztonsága.

A CoS pedig azt írja, az idei Coachella Fesztivált is átteszik 2021-re. A kaliforniai fesztivált áprilisra tervezték, így az egyik első volt a koronavírus-járvány miatt lépni kényszerülő nagyrendezvények között.