Szigorítanak a Grammy-díjak szabályain

Recording Academy
Vágólapra másolva!
Szigorított az összeférhetetlenséggel kapcsolatos szabályain az amerikai lemezakadémia, amely szerdán egyúttal azt is bejelentette, hogy a következő díjátadót a terveknek megfelelően 2021 januárjában rendezik meg.
Vágólapra másolva!

Szigorított szabályain az amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences), és ez már érvényes lesz a következő, 2021 januárjában esedékes Grammy-díjátadón. Az új szabályok szerint a lemezakadémia bizottsági tagjainak, akik művészeket jelölhetnek a Grammy-díjra, előzetesen be kell jelenteniük, ha bármilyen anyagi, családi vagy más kapcsolatban vannak egy jelölttel.

Amennyiben valaki a bejelentési kötelezettségét elmulasztja, a jövőben kizárják a jelölési eljárásból.

A Grammy-jelölések tisztaságával kapcsolatos problémákat januárban a lemezakadémia azóta leváltott elnöke, Deborah Dugan vetette fel.

A lemezakadémia akkor Dugannak azt a panaszát, hogy a jelölőbizottság tagjai a velük kapcsolatban állókat támogatják, kategorikusan elutasította és alaptalannak bélyegezte. Dugant később elbocsátották. A lemezakadémia mostani, a szabálymódosítást bejelentő közleményében jelezte, hogy honlapján fogja közzétenni a Grammy-díjak szabályainak változását és mindent elkövetnek, hogy átlátható és igazságos legyen a jelölési procedúra.

Harvey Mason Jr., a testület ügyvezető elnöke már megerősítette, hogy a Grammy-díjak átadását 2021. január 31-én tartják meg. Egyelőre három lehetőséget vizsgálnak a rendezvény megszervezésénél. „Egy hagyományos díjátadó gálát a szokásos nagy közönséggel, egy korlátozott nézőszámmal megrendezett eseményt és egy közönség nélkülit” – mondta.