Életigenlő dallal jelentkezett az egykori Neurotic frontembere

Vágólapra másolva!
„Nem rap, nem slam poetry, nem megzenésített vers és nem is teljesen hagyományos dalszöveg, hanem egyfajta zenei költészet” – mondta legújabb szerzeményéről a már Prédikátor néven működő Pajor Tamás, az egykori Neurotic frontembere.
Vágólapra másolva!

A bő egy éve Prédikátorként visszatért Pajor Tamás Ámen nevű zenekarával készített dalt, aminek videóklipje hétfőn jelent meg. Az alkotók a remény és az erő dalának szánják a szerzeményt, ami segíthet beindítani az életet a karantén után.

A dal a Zenergia címet kapta, amit Pajor Tamás szózeneként definiál, egy életigenlő, pozitív töltetű újdonságként. „A szózene, vagy egy másik saját gyártású meghatározással élve, dalliteráció, az egyik legősibb közlésforma, ami valójában nem más, mint zenélő beszéd. Nem rap, nem slam poetry, nem megzenésített vers és

Aki csak igényes könnyűzenét szeretne hallani, annak az, aki kortárs, költői igényű dalszöveget, annak az, és a kettő között még sok minden. Egy olyan korban, ahol a kasztrendszer castingol és a rock and roll már csak egy rokkant troll, megszólítja a szíveket. Nem a fejeket szeretné tömni, mert a tudás fája után fáj a tudás. Úgyhogy zenéljen a szó és szóljon a zene” – mondta az Origónak Pajor Tamás, aki

lázadó punkból lett hívő ember.

Zenei pályafutását a nyolcvanas évek elején kezdte a Neurotic együttesben, amely 1987-ben, Pajor Tamás megtérésével bomlott fel. A zenekar történetét Xantus János Rock-Térítő című filmje mutatta be. Pajor Tamás 1988-tól az Amen együttesben folytatta, amely manapság is fellép és lemezeket jelentet meg.