Száznál is több alkotás érkezett a Hagyományok Háza pályázatára

2020.06.15. 12:59

Számos pályamunka érkezett a Hagyományok Háza Most van időm alkotni! - Több leszel, ha alkotsz címmel, a karantén időszaka alatt meghirdetett pályázatára. 

A Hagyományok Háza még a karantén időszakára hirdette meg Most van időm alkotni! - Több leszel, ha alkotsz címmel rendhagyó pályázatát, amire rengeteg pályamű érkezett. A legszebb munkákat az intézmény weboldalán tekintheti meg a közönség.

A Hagyományok Háza a „Maradj otthon!” felhíváshoz csatlakozva hirdette meg alkotói pályázatát népi kézművesek számára. A felhívásra 127 alkotótól 158 pályázat érkezett. A munkák mellé történteket is vártak arról, mi ihlette az adott tárgyak készítését. Péter Szidónia népi iparművész, a Hagyományok Háza kézműves osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, hogy a pályázatra a csipkekészítéstől a szőnyegszövésen, a bőrművességen és a kosárfonáson át számos alkotás érkezett, emellett sokan bútorfestéssel pályáztak.

Az osztályvezető azt is mondta, hogy a pályázati felhívást úgy fogalmazták meg, hogy azok se érezzék kizárva magukat, akik első tárgyukat készítik el. Rejtett céljuk az volt, hogy a pályázók azt is fogalmazzák meg, hogy hogyan érzik magukat az adott pillanatban, mit jelent nekik az alkotás. A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokat és a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteket a Hagyományok Háza online felületein teszik közzé, jövőre pedig egy kiállítást szerveznek belőlük.

további tartalmak a rovatból