Összeállt a Paloznaki Jazzpiknik idei programja

Paloznaki Jazzpiknik
Vágólapra másolva!
Újabb fellépőket jelentettek be az idei, a járvány miatt elcsúsztatott időpontban jelentkező Paloznaki Jazzpiknik szervezői.
Vágólapra másolva!

Ahogy írtuk, az idei Paloznaki Jazzpikniket a koronaírus-járvány miatt új időpontban, augusztus 20-22. között rendezik meg. A szervezők szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették a fellépői névsor utolsó, korábban nem közölt neveit is. Augusztus 20-án, csütörtökön a Magyar Jazz Napját ünnepli a Paloznaki Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel való közös szervezésben. Ez alkalomból, az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő jazz-legendával, a hatszoros Grammy-díjas Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon. Az 1967 óta aktív Randy Brecker trombitás hat Grammy-díjat kapott már. Előadói és zeneszerzői karrierje főleg a rock, az R&B és a jazz magasrendű fúziójára épül. Ő a fúziós jazz egyik legnagyobb élő képviselője. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen. A Magyar Jazz Napján a német De Phazz lép fel és őket követi majd Dan von Schulz és Andrew J.

Randy Brecker Forrás: John Abbott

A Jazzpiknik második délutánján a Mörk zenél, aminek zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Majd az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band játszik a Nagyszínpadon. Őket követi a világhírű holland szaxofonos, Candy Dulfer, aki zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások.

Candy Dulfer Forrás: Carin Verbruggen és Ferry Drenthem Doesman/

A szombati záróestet Zsédenyi Adrienn nyitja meg, aki ismert világslágereket, swing- és jazz-klasszikusokat ad elő. Az este a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi koncertjével folytatódik. Az énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban.

Az est utolsó fellépője pedig az acid jazz-et a house-al ötvöző Kraak & Smaak Live Band lesz. Néhány év alatt hatalmas karriert futottak be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, így például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit szórakoztatták már.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál.

A nagyszínpados műsor mellett működnek majd a piknik további színpadai is, és a magyar fellépők között olyan zenekarok játsznak majd, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint, vagy a Pátkai Rozina trió.