Újra egymás mellé ülhetnek a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2020.06.22. 12:48

Fizikai távolságtartás nélkül, közvetlen egymás mellett foglalhat helyet a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadainak nézőterein. A veszélyhelyzet megszűnésével a szokásos rendben folytatják a jegyértékesítést.

Mostantól nincs szükség előjegyeztetnie magát a jegyvásárlóknak a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi előadásaira. A rendezvény korábbi tájékoztatása alapján a létszámkorlátozások miatt nem tudtak minden helyet értékesíteni, azonban a veszélyhelyzet megszüntetésével visszatérhet az eredeti ültetési rend, így pedig a valódi színházélmény is. 

„Az elmúlt hónapok magánya és bezártsága sokunkat megviselt. Azzal, hogy ismét a régi rend szerint tudjuk fogadni a nézőinket, mindent, amiről az elmúlt időszakban le kellett mondanunk, pótolni tudunk. A társas érintkezés, az egymásmellettiség most újra adott lesz egy igazán különleges helyszínen, a liget fáinak ölelésében” – mondta Herczeg Tamás, a Játékok igazgatója. Egyébként a Dóm téren sem maradnak előadás nélkül a nézők idén nyáron. A székesegyház előtt a közönség két ingyenes darabot, az Akárki című moralitás-játékot, valamint egy szimfonikus zenekari koncertet tekinthetnek meg. Az erre a játszóhelyre meghirdetett előadások részleteivel kapcsolatban a közeljövőben adnak tájékoztatást a szervezők. 

további tartalmak a rovatból