A Queen együttesről ad ki bélyegsorozatot a brit posta a legendás rockzenekar fennállásának 50. évfordulója alkalmából a jövő hónapban.

Jövő hónapban lesz 50 éves a Queen együttes, és az évfordulóra különleges bélyegsorozatot ad ki a brit királyi posta. A sorozat 13 bélyegén a zenekar legnépszerűbb albumainak borítói, élő koncerteken és a banda első, 1974-es stúdiófotózásakor készült fényképek szerepelnek.

„Micsoda megtiszteltetés! Most már tényleg a bútorzat része vagyunk” – reagált a bélyegkiadásra az együttes dobosa, Roger Taylor. Brian May gitáros azt mondta, azóta, hogy 50 éve ők, a „négy koraérett fiú”, megkezdték az útkeresést, „lehetetlen álmuk megvalósításának” szentelték életüket. Néha furcsa arra ébredni, hogy mára milyen pozícióban vagyunk - nemzeti intézménnyé váltunk– mondta May. A több mint 300 millió lemezt eladó Queen a harmadik olyan zenei együttes a Beatles (2007) és a Pink Floyd (2016) után, amelynek a brit posta bélyegsorozattal állít emléket.

A Queen 1991-ben meghalt frontemberéről, Freddy Mercuryról már 1999-ben külön bélyeggel emlékeztek meg. A brit királyi pénzverde az év elején olyan érmét bocsátott ki, amelynek egyik oldalán II. Erzsébet királynő (queen) portréja látható, a másikon pedig Mercury, May, Taylor és John Deacon basszusgitáros hangszere, valamint a Queen felirat látható. A Queenről 2018-ban készült nagyjátékfilm, amiről itt írtunk.