Június 28-án 20 órától a Herczeg Ferenc-díjas író, az M5 kulturális tévécsatorna igazgatója Bán János lesz a Sláger Téma vendége.

Bán János több, mint két évtizede dolgozik újságíróként, mellette pedig már a kétezres évek elején sorra nyerte a legrangosabb díjakat, mint sci-fi író. Az öt Zsoldos Péter-díjat követően, 2008-ban újabb írói álnevet választva, Bán Mór néven az elmúlt évek legsikeresebb történelmi regénysorozatába fogott bele. Hogy a már tíz kötetnél járó Hunyadi szériának hogyan alakul a folytatása, jöhet-e esetleg a képregényváltozat után egy filmsorozat is, kiderül a vasárnapi adásból. 

Bán János, az M5 kulturális tévécsatorna igazgatója, Herczeg Ferenc-díjas íróForrás: Sláger FM

Ahogy az is, a háromszázezer eladott példányszám felett járó Hunyadi-sorozat mellett hogyan jut még ideje egyéb irodalmi tervekre, a Fülszöveg című televíziós műsorára, illetve július 1-től az M5 tévé igazgatására is Bán Jánosnak. Utóbbi kapcsán az is kiderül, milyen változásokra, milyen új műsorokra, hangvételre számíthatnak a kulturális csatorna nézői. Szó esik még egy történelmi restanciáról is, amit mindkét szerepkörében megszüntethet Bán János, azaz Bán Mór.

2020. június 28-án 21-24 óra között tehát ismét Sláger Téma a Sláger FM-en Bán Jánossal, a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!