Idén már nem lép színpadra Benedek Miklós, aki fia halála után bezárkózott, nem tud a munkára koncentrálni. A legközelebbi bemutatója a jövő év elején lenne.

Benedek Miklós idén már nem lép színpadra, képtelen vállalni a szerepeit - írja a Blikk. A lap információi szerint fia halála óta a korábban mindig vidám és kedves színész mérhetetlen gyászában egyelőre bezárkózott, nem tud a munkára koncentrálni.

Benedek Miklós idén már nem vállal szerepetFotó: Polyák Attila - Origo

Visszaadta a szerepeit

A cikkben felidézik, hogy Benedek az elmúlt év végén visszaadta a Játékszínben az összes szerepét, akkor azonban még a legközelebbi kollégái sem tudták, hogy ennek az az oka, hogy minél több időt szeretett volna tölteni a fiával.

Szakmai berkekben mindenki meg van győződve arról, hogy Benedek Miklós idén már nem vállal munkát. A legközelebbi bemutatója a jövő év elején lenne a József Attila Színházban, Az imposztor főszerepe vár rá. Ezt még nem mondta vissza, de úgy tudjuk, egyelőre nem beszél senkivel erről – mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő, színházi berkekben jártas forrás.

Benedek Miklós az elmúlt években szabadúszóként több színpadon megfordult, többek között az Orlai Produkció két előadásában is szerepet kapott.

A teátrum munkatársa a Blikknek azt mondta, hogy mivel a színházi évadnak vége, a színésznek kőszínházi kötelezettsége nincs. Mostantól fogva a produkció a nyári és szabadtéri meghívásokra koncentrál, ám ezek állásáról egyelőre nem tudtak beszámolni.

Az sem derült ki, hogy a fia halála óta beszéltek-e, és egyáltalán számítanak-e a közeljövőben a színész munkájára.