Benedek Miklós idén már nem áll színpadra

Benedek Miklós és Szabó Éva
Benedek Miklós és Szabó Éva
Vágólapra másolva!
Idén már nem lép színpadra Benedek Miklós, aki fia halála után bezárkózott, nem tud a munkára koncentrálni. A legközelebbi bemutatója a jövő év elején lenne.
Vágólapra másolva!

Benedek Miklós idén már nem lép színpadra, képtelen vállalni a szerepeit - írja a Blikk. A lap információi szerint fia halála óta a korábban mindig vidám és kedves színész mérhetetlen gyászában egyelőre bezárkózott, nem tud a munkára koncentrálni.

Benedek Miklós idén már nem vállal szerepet Fotó: Polyák Attila - Origo

Visszaadta a szerepeit

A cikkben felidézik, hogy Benedek az elmúlt év végén visszaadta a Játékszínben az összes szerepét, akkor azonban még a legközelebbi kollégái sem tudták, hogy ennek az az oka, hogy minél több időt szeretett volna tölteni a fiával.

A legközelebbi bemutatója a jövő év elején lenne a József Attila Színházban, Az imposztor főszerepe vár rá. Ezt még nem mondta vissza, de úgy tudjuk, egyelőre nem beszél senkivel erről – mondta a Blikknek egy névtelenséget kérő, színházi berkekben jártas forrás.

Benedek Miklós az elmúlt években szabadúszóként több színpadon megfordult, többek között az Orlai Produkció két előadásában is szerepet kapott.

A teátrum munkatársa a Blikknek azt mondta, hogy mivel

a színházi évadnak vége, a színésznek kőszínházi kötelezettsége nincs.

Mostantól fogva a produkció a nyári és szabadtéri meghívásokra koncentrál, ám ezek állásáról egyelőre nem tudtak beszámolni.

Az sem derült ki, hogy a fia halála óta beszéltek-e, és egyáltalán számítanak-e a közeljövőben a színész munkájára.