Kilencestés koncertsorozattal tér vissza a Budapesti Operettszínház

budapesti operettszínház, vármegyeháza
Vágólapra másolva!
Júliusban a Pesti Vármegyeházán négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett- és musicalrészletekkel tér vissza a színpadra a Budapesti Operettszínház a hosszú szünet után. Kiss-B. Atilla főigazgató a művészek és a nézők találkozásának fontosságáról is beszélt.
Vágólapra másolva!

Ismerős dallamok és operettsztárok felszabadult jó hangulatban - a Budapesti Operettszínház június 30-án ízelítőt adott nyári koncertsorozatából, mellyel júliusban újraébred „tavaszi álmából" a Színház. A nézők és a művészek egyaránt nagyon várják az előadások visszatérését, így a hosszú szünet utáni első színpadra lépés friss energiái már a tegnapi sajtóeseményen is érezhetőek voltak. Négy szereposztásban, kilenc estén keresztül, népszerű operett- és musicalrészletek – ez a teátrum nyári „koktélajánlata". Maga a helyszín is kuriózum, hiszen a Pesti Vármegyeháza klasszicista udvarán csendülnek fel a legszebb dalok, amiről talán kevesen tudják, hogy rendkívüli akusztikai adottságokkal rendelkezik. Emellett közeli, családias hangulatban láthatja a közönség kedvenc művészeit, a valódi találkozás élményével, ahol az előadás alatt kialakul egy különleges kapcsolat a nézők és a fellépő művészek között - olvasható a Budapesti Operettszínház közleményében.

Forrás: operett.hu/Németh Anna

- mondta Kiss-B. Atilla főigazgató a sajtótájékoztatón.

A főigazgató arra is kitért, hogy a hosszú bezártság után milyen fontos a találkozás a művészek és a nézők között.

– mondta el beszédében.

– tette hozzá Kiss-B. Atilla.

„Na végre!" - így indította beszédét a Pesti Vármegyeháza képviseletében dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, kifejezve ezáltal az üdvözletet, amellyel fogadja a Vármegyeháza udvara az Operett intézményét és műfaját.

Bori Tamás rendező kiemelte, hogy a koncertsorozathoz egy új hangszerelés készül, mely illeszkedik a helyszín különleges akusztikájához.

- folytatta Somfai Péter műszaki igazgató.

Forrás: operett.hu/Németh Anna

A sajtótájékoztató kellemes nyitóhangulatát Janza Kata és Szabó P. Szilveszter duettje teremtette meg az Elisabeth című musical egyik részletével. Elhangzott Kálmán Imre Marica grófnő című operettjéből a Hej, cigány Dolhai Attila előadásában, végezetül pedig Dancs Annamari és Laki Péter perdült táncra a „Cintányéros cudar világ" közkedvelt slágerével.