Így búcsúzott a Metallica Ennio Morriconétől

Ennio Morricone galéria
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 16: Ennio Morricone Performs at The O2 Arena on February 16, 2016 in London, England. (Photo by Brian Rasic/WireImage)
Vágólapra másolva!
Lassan 40 éve használja a Metallica Morricone egyik híres zenéjét a koncertjei elején. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, hétfő hajnalban meghalt Ennio Morricone, kétszeres Oscar-díjas zeneszerző. A Metallica búcsúja azért lehet érdekes, mert a metálegyüttes 1983 óta használta Morricone egyik dalát koncertjei előtt, intróként. Ez volt a Jó, a Rossz és a Csúf című filmben használt Ecstas of Gold.

Így hangzott a Morricone-dal a Metallica 2016-os, Hardwired... to Self-Destruct című albumának turnéján, 2018-ban Bolognában.

A Metallica először annyit írt egy Instagram-bejegyzésben, hogy „nyugodj békében, Ennio Morricone. Pályafutásod legendás volt, és alkotásaid időtlenek. Köszönjük, hogy 1983 óta segítettél a közönségünk hangolásában.”

Aztán valamivel később James Hetfield is intézett pár személyesebb sort szintén az együttes Instagram-oldalán: „Varázslatos volt a nap, mikor először szólt az Ecstasy of Gold a koncertünk előtt, 1983-ban.

Több ezerszer énekeltem már ezt a dallamot, hogy bemelegítsem a hangomat a színpadra lépés előtt. Köszönjük, Ennio, hogy feltüzelsz minket, és hogy ilyen komoly inspirációt adsz! Ahogy azt is, hogy segítesz összekötni a zenekart, a stábot és a közönséget. Mindig is úgy fogok rád emlékezni, mint a Metallica család egy tagjára.”