Vágólapra másolva!
Kihirdették a Central European String Quartet (CESQ) II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyének eredményét, Balogh Máté különdíjas lett.
Vágólapra másolva!

Januárban hirdettk meg a Central European String Quartet (CESQ) II. Nemzetközi Zeneszerzőversenyét, amelyre végül 53 pályaművet küldtek be 22 országból. Többek között Argentínából, Dél-Koreából, Finnországból, Japánból és Kanadából is jelentkeztek a versenyre. Az első helyezett Andrea Vanzo, a második Federico Riva, a harmadik Guilherme Araujo de Almeida lett.

Különdíjban Giorgio Francesco Dalla Villa, Balogh Máté, Kim Dzsunjong és John Senter részesült. Az elbírálás anonim volt, a zsűri az elbíráláskor nem látta a szerzők neveit. A zsűriben részt vettek a CESQ tagjai (Miranda Liu, Soós Máté - hegedű; Máté Győző - brácsa; Szabó Judit - cselló), valamint a döntőben Tihanyi László Erkel- és Bartók-Pásztory díjas zeneszerző.

A pénzdíjak mellett az 1. díjas pályamű legalább három alkalommal hangzik majd el klasszikus művek mellett a CESQ előadásában

2020-ban vagy 2021-ben. A CESQ Nemzetközi Zeneszerzőversenye 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy reflektorfénybe állítsa a mai zenét és az élő zeneszerzőket, így támogatva a vonósnégyes repertoárjának szélesítését. A Central European String Quartet ősszel többek között a Zeneakadémián is hallható lesz november 27-én egy Dvorak-esttel.