Brutálisan bánt el menyasszonyával a világhírű együttes frontembere

Kasabian music concert in Milan Kasabian Tom Meighan Sergio Pizzorno Chris Edwards band indie rock alternative rock electronica electronic rock space rock ROCK MUSIC CONCERT music concert music gig music entertainment music performance music pic music pic
Tom Meighan of the english rock band Kasabian performing live at Mediolanum Forum in Assago Milan Italy. (Photo by Roberto Finizio/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Raklappal akarta megütni menyasszonyát, akit előtte úgy lökött át a szobán, hogy a nő fejjel esett neki az ott lévő hörcsögketrecnek. A frontembert bűnösnek találták, és a zenekarból is kitették. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn családon belüli erőszak miatt elítélték a Kasabian egykori énekesét, Tom Meighant. A 39 éves férfira 18 hónap felfüggesztett börtönbütetést és 200 órányi közmunkát szabtak ki, miután a keddi tárgyaláson végül beismerte, miket tett. Az incidens még április elején történt, és állítólag egy kislány értesítette a rendőrséget. Valószínűleg Meighan előző kapcsolatából született 8 éves lánya lehetett.

Tom Meighan a Kasabian szigetes koncertjén 2017-ben Forrás: MTI/Mónus Márton

A keddi tárgyaláson kiderült, hogy Tom Meighan brutálisan nekiesett menyasszonyának, Vikki Agernek, aki a dulakodásban a bokáján, a térdén és a könyökén is megsérült. A látleleten az is szerepelt, hogy a nyaka tele volt vörös folttal. Meighan állítólag úgy lökte át a szobán, hogy a nő fejjel esett neki az ott lévő hörcsögketrecnek. Majd az énekes felkapott egy raklapot, és azt akarta a nőhöz vágni, de végül a medencébe dobta – írta a BBC.

Az 1997-ben alapított angol Kasabian együttes még hétfőn jelentette be, hogy elválnak útjaik az énekestől, akinek – ahogy írták, közös megegyezéssel, mivel az énekesnek olyan személyes problémái voltak már egy ideje, amik komoly hatással voltak a viselkedésére. A keddi ítélet után már bővebben szóltak a történtekről. Azt írták, nem örülnek a dolognak, mivel keményen dolgoztak az emúlt 23 évben, és rengeteg közös tervük volt még a jövőre, de a történtek után nem tehettek mást, mint megkérték Meighant, hogy hagyja el az együttest.