Folytatódik a Müpa Autósmozi sorozata

2020.07.08. 11:36

Ezen a héten négy koncertet kínál a Müpa nemrég debütált autósmozija, ahol lesz a latin és világzene mellett operett és könnyűzene is.

A Müpa Autósmozi programja július 1-jén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar műsorával indult, majd a Budapest Bár és a Péterfy Bori & Love Band koncerteztek. Az új formátum lényege, hogy a Müpa melletti parkolóban a nézők egy óriási kivetítőn, autójuk biztonságában követhetik figyelemmel a házban élőben zajló koncerteket. A vetítés hangját pedig az autó rádióján keresztül a helyszínen megadott FM-sávon lehet fogni.

Július 8-án, szerdán Latin dallamok címmel játszanak a magyar klasszikus zenei élet ismert művészei.  Kelemen Barnabás és mások előadását a Nemzeti Filharmonikusok kísérik, amelynek élén a Virtuózok zsűritagjaként országos népszerűségre szert tett Kesselyák Gergely karmester látható majd.

Kesselyák GergelyForrás: Éder Vera

Július 9-én a heti élő koncertek mellett a Metropolitan Opera közvetítésének ismétlését, Lehár A víg özvegy című operettjét lehet felvételről megnézni. Július 10-én a világzene két rangos hazai zenekara, a Vujicsics és a Söndörgő együttesek állnak színpadra, és vendégeket is hívnak: Sebestyén Márta, Tompos Kátya és Tolcsvay László zenélnek velük.

Random Trip: DJ Q-Cee és JávorForrás: Viszlay Márk

Július 11-én a Random Trip játszik, és ők is hívnak vendégeket. Zenél velük többek között Zentai Márk, MC Kemon, Eckü, Wolfie, Busa Pista, Jónás Vera és Vitáris Iván is.

A parkolóban közel 130 autó fér el,és járművenként 4000 forintért, kizárólag online lehet jegyet váltani az előadásokra az adott koncert kezdéséig. Egy kocsiban több utas is tartózkodhat (betartva a személyautó kapacitására vonatkozó szabályokat). A belépők megvásárlásakor a Müpa-ajándékutalványok is felhasználhatóak, illetve a Müpa+ hűségprogram jegykedvezményei is érvényesíthetőek. A nézők ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK