Kóbor János: Nem tudom, lesz-e még Omega

KÓBOR János
Budapest, 2019. november 8. Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az Omegának rengeteg terve volt a 2020-as évre, de a járvány keresztülhúzta a lassan 60 éve aktív zenekar számításait. Kóbor János szerint még az sem biztos, hogy újra össze tudnak állni ekkora szünet után. 
Vágólapra másolva!

Az Omegának augusztus 16-ára van lekötött koncertje Balatonlellén, és Kóbor János bízik is benne, hogy fel is tudnak lépni bő egy hónap múlva, de a Ripostnak elmondta, hogy a járvány miatti jelentős kihagyás komoly gondokat jelent a zenekarnak. „Egzisztenciálisan megoldható lenne az Omega számára, hogy kihagyjunk egy évet, nem erről van szó.

bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek.”

Kóbor János az Omega 2019-es, budapesti koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában Forrás: MTI/Mohai Balázs

Kóbor azt is mondta, kibékült volna azzal, ha május végén tényleg vége lett volna a járványhelyzetnek, de az, hogy a jövőbeli fellépések is bizonytalanná váltak egy esetleges második hullám miatt, aggodalommal tölti el.

– mondta a lapnak, mert szerinte az ő korukban már senki sem lehet makkegészséges, Aki azt mondja, hogy nem fáj semmije és nincs semmi baja, az azért lehet, mert már a föld alatt van. „Azt el kell fogadnunk, hogy nem minden úgy megy, mint régen, fiatalon. Én ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok, bár már nem mernék benevezni egy száztíz méteres gátfutásra” – mondta.