Az Omegának rengeteg terve volt a 2020-as évre, de a járvány keresztülhúzta a lassan 60 éve aktív zenekar számításait. Kóbor János szerint még az sem biztos, hogy újra össze tudnak állni ekkora szünet után. 

Az Omegának augusztus 16-ára van lekötött koncertje Balatonlellén, és Kóbor János bízik is benne, hogy fel is tudnak lépni bő egy hónap múlva, de a Ripostnak elmondta, hogy a járvány miatti jelentős kihagyás komoly gondokat jelent a zenekarnak. „Egzisztenciálisan megoldható lenne az Omega számára, hogy kihagyjunk egy évet, nem erről van szó. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó,  bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek.”

Kóbor János az Omega 2019-es, budapesti koncertjén a Papp László Budapest SportarénábanForrás: MTI/Mohai Balázs

Kóbor azt is mondta, kibékült volna azzal, ha május végén tényleg vége lett volna a járványhelyzetnek, de az, hogy a jövőbeli fellépések is bizonytalanná váltak egy esetleges második hullám miatt, aggodalommal tölti el. Nem tudom, lesz-e még Omega... – mondta a lapnak, mert szerinte az ő korukban már senki sem lehet makkegészséges, Aki azt mondja, hogy nem fáj semmije és nincs semmi baja, az azért lehet, mert már a föld alatt van. „Azt el kell fogadnunk, hogy nem minden úgy megy, mint régen, fiatalon. Én ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok, bár már nem mernék benevezni egy száztíz méteres gátfutásra” – mondta.