A New York-i Metropolitan Múzeum (Met) augusztus végétől ötnapos nyitvatartással várja a látogatókat.

Augusztus végétől ötnapos nyitva tartással tervez a járvány miatt március 13. óta zárva tartó New York-i Metropolitan Múzeum. Szerdán bejelentették, hogy augusztus 29-én nyitnak ki újra, és az új tervek szerint csütörtöktől hétfőig fogadják a látogatókat a biztonsági követelmények betartásával. A megszokott látogatószámot a biztonsági előírások alapján negyedére korlátozzák, és a takarítás is gyakoribb lesz. Minden látogatónak kötelező lesz maszkot viselnie, valamint tartania kell a megfelelő távolságot. 

A múzeum egy másik manhattani épületét, a Met Cloisterst a tervek szerint később nyitják meg. Az idén 150 éves Met megnyitása annak a négylépcsős újranyitásnak a része, amely a világjárvány lecsendesedése után fokozatosan visszaállítja a régi kerékvágásba a város életét. Az elmúlt 100 évben a múzeum nem volt zárva 3 egymást követő napnál hosszabb időre egészen a márciusi zárásig. Az augusztusi nyitással három kiállítással várják a látogatókat, és továbbra is elérhetők lesznek a múzeum virtuális kiállításai. 

Andrew Cuomo New York-i kormányzó hivatala szerint a városban kedden a tesztelt lakosság 1,3 százaléka volt koronavírus-fertőzött.