Az amerikai kiadás után bő fél évvel magyarul is olvasható a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosának önéletrajzi kötete.

A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosának első 20 évét dolgozza fel önéletrajzi könyvében, mely az amerikai kiadás után bő fél évvel most már magyarul is olvasható. Az ír és dédnagyanyja révén magyar gyökerekkel is rendelkező, Ausztráliában született, majd négyévesen New Yorkba, tíz esztendősen pedig Los Angelesbe került Flea gyerekkorát, tiniéveit alapvetően befolyásolták viharos családi körülményei, érzelmi sérülései, alacsony testmérete. A legmeghatározóbb azonban a hetvenes évek Los Angelesének légköre volt.

Red Hot Chili Peppers koncertje 2016-ban a Papp László Budapest Sportarénában. Elöl Michael Peter Balzary, azaz Flea, hátul pedig Chad Smith dobosFotó: Polyak Attila - Origo

Pritz Péter, a könyv fordítója elmondta, hogy az önéletrajz címe – LSD gyerekeknek (Acid for the Children) – egy elfeledett dal címe. Memoárjában Flea leírja: bár sok szert kipróbált és ezeket éveken át rendszeresen fogyasztotta, soha nem lett függő, és a tudatmódosítókat nem is ajánlja senkinek. „Flea-t leginkább a zene mentette meg, nála ez szinte több mint egy vallás, maga az őserő kifejeződése rajta keresztül” – mondta Pritz Péter. A jazz alapvető fontosságú volt művészi fejlődésében, sokáig a trombita volt a hangszere, ami egyedi basszusgitárjátékát is befolyásolta. Félénkségét, a rajta esett sebeket extrém tettekkel, öltözködéssel kompenzálta. Visszaemlékezéseit Flea időnként személyes kommenttel, képzeletbeli filmforgatókönyv-részlettel és más szokatlan dologgal vegyíti. A Trubadúr Könyvek gondozásában megjelent kötet a Red Hot Chili Peppers megalakulásával ér véget, ezért lehet, hogy az olvasók egy részében lesz némi hiányérzet. Az 1983-ban Los Angelesben alakult Red Hot Chili Peppers eddig 11 stúdióalbumot készített, közülük az 1991-ben kijött Blood Sugar Sex Magik 13 millió példányban kelt el. A világhírű csapat eddig kétszer játszott Budapesten: 1996-ban a Kisstadionban, húsz évvel később pedig a Sportarénában.

Az idén 58 éves Flea-t a Rolling Stone magazin 2009-ben a világ második legjobb basszusgitárosának választotta John Entwistle (Who) mögött és Paul McCartney előtt. „Amikor felmegyek a színpadra, az a célom, hogy a ritmus átjárjon, és ezzel meg tudjam érinteni az embereket” – mondta Flea 2016-ban az MTI-nek adott interjúban.