Többszázezren követték szerte a világból a Puskás Aréna első online koncertjét, amelyen a kortárs keresztény könnyűzene és a modern gospel legismertebb alakjai mutatkoztak be.

Július 18-án lezajlott a Puskás Arénában a jubileumi Ez az a nap!, mely a létesítmény első zenés rendezvénye volt. Az online koncert apropóját az adta, hogy ezen a napon lett volna az új nemzeti stadionban a felekezetközi keresztény mozgalom 20 éves jubileumi eseménye, amit azonban a járványhelyzet miatt áttettek 2021-re.

A rendezvényen a kortárs keresztény könnyűzene (CCM Music) és a modern gospel legismertebb alakjai mutatkoztak be.

Több Grammy-díjas előadó is kifejezetten erre a rendezvényre készített zenés videót.

Puskás Aréna Ez az a nap! koncertForrás: Nehézy László

Az öt órás program három fő összetevőből állt: kelet-közép-európai nemzetek üdvözlő videóiból, ismert nemzetközi előadók bejelentkezéseiből, valamint hazai keresztény zenészek helyszíni fellépéséből. A stadionból élőben jelentkezett többek között Caramel és Mező Misi is.

– Különösen örülök, hogy akár így online, de sikerül megtartani ezt a koncertsorozatot és én is újra „színpadra állhatok" – mondta az esemény előtt Caramel, ami a Puskás Aréna első „koncertje" volt.

Én ma Istennek fogok énekelni – tette hozzá a népszerű énekes.

Caramel Istennek énekelt ezen a naponForrás: Nehézy László

A szervezők elmondták, hogy a programba több százezren kapcsolódtak be elsősorban hazánkból és a Kárpát-medencéből, de sokan követték az élő közvetítést a világ távolabbi pontjairól is. Az európai országokon kívül többek között Brazíliából, Dél-Afrikából, az Egyesült Államokból és Hong Kongból is követték az estét.

Különösen felemelő volt a nap záróakkordja, a Himnusz közös eléneklése, miközben a Puskás Aréna nemzeti színekbe öltözött.

A teljes rendezvény visszanézhető a www.ezazanap.hu oldalon és az Ez az a nap! YouTube és Facebook oldalán. 2021. július 24-én a tervek szerint személyesen is összegyűlnek a Puskás Arénában.