Ezért került kórházba Benkő László

BENKŐ László ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ együttes évforduló koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenél zenész
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kóbor János mondta el, miért van kórházban zenésztársa, Benkő László. Szerinte a billentyűs fejben kicsit elhagyta magát, és ez hathatott ki az egészségére.
Vágólapra másolva!

A hétvégén az Origo is megírta, hogy az Omega billentyűse jó ideje kórházban van. Valaki pedig elindított egy lavinát azzal, hogy Benkő László meghalt. Végül az együttes hivatalos Facebook-oldalán adtak ki egy rövid közleményt, hogy Benkő László él. Kóbor János a Blikknek mondta el, mit gondol az egészről: „azonnal intézkedtünk, hogy lekerüljön a halálhíre mindenhonnan. Nem is értem, sok zenész meg szakmai portál is kitette, hogy Laci elhunyt, utána sem jártak, mi az igazság.”

Benkő László az Omega 2017-es koncertjén az Arénában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Arról, hogy Benkő László miért van kórházban, Kóbor János azt mondta a lapnak: „Laci két hete elesett az utcán.

Az operáció jól sikerült, át is vitték a rehabilitációra, de akkor előjöttek a régi gondok. Sajnos tüdő- és mellhártya-vizesedése lett, ráadásul a fekvőgipsz miatt nem is tud mozogni. Nagyon kiszolgáltatottnak érzi magát.”

Kóbor János Fotó: Polyák Attila - Origo

„Aggasztóbb az állapota, mint korábban volt, mert most fejben egy picit elhagyta magát, rossz a kedve. Nem hagyjuk neki, hogy a negatív gondolatok elhatalmasodjanak rajta: például hogy ő már nem jön ki a kórházból.

Megijedt, de a családja mindennap ott van vele, én pedig naponta hívom. Tartjuk benne a lelket. Reméljük, minden rendben lesz” – mondta Kóbor János.