Még lehet jelentkezni a Csopaki Művésztelep nyári táborába

Csopaki Művésztelep
Vágólapra másolva!
Még lehet jelentkezni a 24. Csopaki Művésztelep nyári táborába, amelyet augusztus 8. és 17. között tartanak meg a képző- és társművészetek iránt érdeklődő fiatalok számára.
Vágólapra másolva!

Augusztus 8. és 17. között rendezik meg a Csopaki Művésztelep 24. nyári táborát a hagyományoknak megfelelően a képző- és társművészetek iránt érdeklődő fiatalok számára. Az idei tíznapos táborba még van néhány hely, ezekre a művésztelep honlapján keresztül lehet jelentkezni. A Csopaki Művésztelep a Baska-Rényi művészcsaládhoz kötődik: Baska József és Rényi Katalin képzőművészek alapították, jelenleg is Rényi Katalin vezeti – mondták az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a művésztábor szervezői, Baska Barbara filmoperatőr, grafikus és Baska Balázs filmrendező, grafikus.

Ezekben a képekben ott van az a bizonyos fölöttünk való

Néhány éve már tudatosan keresi, kutatja az emberi lelket, és úgy érzi, most meg is találta. Annak ellenére, hogy igazából az emberrel foglalkozik, az alkotói folyamat végén mindig megjelenik képein a Megváltó. Rényi Katalin grafikus- és festőművész nagyszabású kiállítása október elején nyílt a szentendrei MűvészetMalomban.

Azt is elmondták, hogy a nyári táborokban a művészcsalád

betekintést enged a művészi létformába, inspirációt adva a tehetséges diákok számára.

Évente egy osztálynyi, azaz nagyjából harminc diákot tudnak fogadni, fontos ugyanis, hogy minden résztvevővel egyénileg is tudjanak foglalkozni a tanárok. Egyébként a jelentkezéshez nincs szükség művészi előképzettségre, a legfontosabb az alkotókedv.

Baska Barbara elmondta, hogy a tábor idei mottója a Visszatérés az álmokhoz lesz, ebben az évben ugyanis a diákok sokat alkotnak majd a természetben, a tóparton. Baska Balázs pedig elmondta, hogy nemcsak grafikusokat, hanem más művészeti ágak képviselőit is várják: a résztvevők közül sokan vannak, akik a festészet, a film, a fotográfia vagy az építészet iránt érdeklődnek, „de a lényeg a közös nyelv, a művészet nyelve” – mondta. A csapat egy része évek óta visszajár, és az elmúlt 24 évben sok egykori diákból lett művész, közülük néhányan oktatóként is visszatértek a táborba.