Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja - írta a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége azon támadások kapcsán, amelyek Vidnyánszky Attilát érték az SZFE kuratóriumi elnöki kinevezése után - számolt be a Magyar Nemzet.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége már többször felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért. Sajnos történelmi tapasztalatainkból tudjuk, hogy a szavakat, az uszításokat a tettek követik, a kisemmizéstől a fizikai megsemmisítésig.

Most azért kell ismét megszólalnunk, mert még a jelenlegi ellenzéktől is szokatlan az a kommunista diktatúrára emlékeztető, nyilvános fenyegetés, ami a kiemelkedő színházi szakembert, a Nemzeti Színház igazgatóját érte a napokban:

Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz.

- írták.

Vidnyánszky Attila az évadzáró társulati ülésenfotó: Talán Csaba

Egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja, mert a romboló és minden erkölcsöt mellőző szennyáradattal szemben a keresztény nemzeti kultúrát képviseli.

Felháborító, hogy a demokrácia álszent féltői önkényuralmi módszerekkel, gyűlölködve akarnak maguknak ismét teret nyerni. A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel.

Nem szeretnénk újra olyat hallani, hogy „el lehet menni Magyarországról", ha valami nem tetszik. Számunkra nem távlat a betemetetlen árkok feletti földönfutás.
A tiszta közélet, a másik embert tisztelő közbeszéd békét szül, megőrzi a rendet. Ez a demokrácia alapja.

Mi ezt a békés, kulturált hangnemet várjuk el valamennyi közszereplőtől és politikustól – olvasható a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleményében.