Magyar rockklasszikusokról indított bélyegsorozatot a Magyar Posta. Az első bélyegen és a hozzá tartozó borítékon az Omega együttes slágere után a Gyöngyhajú lány illusztrációja látható.

Szerdán mutatták be Budapesten annak a bélyegsorozatnak az első darabját, amivel a Magyar Posta a hazai rockklasszikusokat mutatja be. Az első bélyegre és a hozzá tartozó borítékra az Omega slágere nyomán a Gyöngyhajú lány illusztrációja került.

A Magyar Posta Magyar rockklasszikusok című bélyeg témasorozatának első darabja bemutatóján a budapesti 62-es postahivatal előtt a Nyugati térenForrás: MTI/Mohai Balázs

A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50 ezer, a piros sorszámú vágott változat 4 ezer példányban készült Pállay-Kovács Szilvia illusztrációinak felhasználásával, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint. Az új bélyeg szerdán került forgalomba. A sajtótájékoztatón részt vett az Omega frontembere, Kóbor János és a dobos, Debreczeni Ferenc is. 

Kóbor János énekes és Debreczeni Ferenc a bélyeggel és a hozzá tartozó borítékkalForrás: MTI/Mohai Balázs

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1,5 millió példányban fogyott. A zenekar felállása 1971 óta állandó, az alapítók közül Kóbor János és Benkő László tagja a mai együttesnek. 1987-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el munkásságukat, a zenekar 2013-ban Kossuth-díjat kapott.