Rocktörténeti tábor kezdődik pénteken Szegeden, ahol megemlékeznek az ötven éve rendezett Wight-szigeti Rockfesztiválról is.

Pleskonics András nagyjából 15 éve tart tart rocktörténet kurzust a Szegedi Tudományegyetemen, és amolyan jutalomjátéknak álmodta meg a rocktörténeti tábort is. Ezt elsősorban a kurzus hallgatóinak, és a Premier Művészeti Szakgimnázium növendékeinek szervezi. Az intenzív nyári tábor egyfajta összefoglalását adja az év közbeni szakmai munkáknak: a könnyűzene-, a rocktörténeti kurzusoknak és más előadásoknak. A befogadás és a színvonalas elemzés módszereinek bemutatásán túl aktív zenélési lehetőséget is biztosítanak a résztvevőknek. A hathatós kortárs műveltségi anyagot és élményeket nyújtó közös nyári alkotótábor programja azonban nem jelent szigorúan kötött tematikát, a kikapcsolódásra és aktív pihenésre is lehetőséget nyújt.

A tábor szignálja ezúttal a Led Zeppelin klasszikusa, a Whole Lotta Love című szám lesz. A tematika alapját – mint tavaly a Woodstock 50 –, ezúttal a Wight-szigeti Rockfesztivál fél évszázados jubileuma adja. Az esemény ma már nem annyira ismert, annál inkább az ott színpadra álló formációk és előadók: a Jethro Tull, a The Doors, a Free, a Taste, a Procol Harum és a Moody Blues vagy Miles Davis. Azt is csak kevesen tudják, hogy itt adta Jimi Hendrix halála előtti egyik utolsó koncertjét. A vasárnapig tartó táborban bemutatkozási lehetőséget kap több szegedi rock- és bluesformáció, az esemény kiemelt zenészvendége pedig Benkő Zsolt blues-gitáros, zeneszerző lesz.