2020. augusztus 20-án a budapesti Erkel Színházban 15.00-kor és 19.00-kor játsszák azt a musicalt, amely Puskás Ferenc életének 1937-1960 közötti szakaszát mutatja be. Az előbemutatókra készülő társulat versenyt futva az idővel készül a minden szempontból különleges premierre.

A szervezők eredetileg egy grandiózus bemutatóban gondolkodtak, de a terveiket a koronavírus-járvány miatti korlátozások keresztülhúzták. A Hősök tere helyett így került a darab az Erkel Színházba. Ugyanakkor mindenki nagyon bízik abban, hogy idővel feloldhatóak lesznek a korlátozások, és a musicalt szabadtéren, stadionokban, több ezer ember előtt is be lehet majd mutatni. 

Egy olyan nagybetűs embernek az életét mutatja be ez az előadás, akire minden magyar ember büszke lehet. Nemcsak a sporteredményei miatt, hanem azért, amilyen ember volt ő valójában" - mondta a Puskás Ferencet alakító Veréb Tamás.

A darabban fontos szerepet kap az Aranycsapat. Az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon ezüstérmet szerzett válogatott valamennyi játékosa megjelenik a zenés produkcióban.

Egy jelenet a Puskás-musicalbőlFotó: Polyák Attila - Origo

Mondanunk sem kell, hogy a szereplők nemcsak az olvasópróbákon, nemcsak a színpadon, hanem a labdarúgópályán is készülnek a bemutatóra. A színpadi mozgás hitelességének kedvéért a csapat tagjai az ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópályán edzettek.

"A színháznak dolga hőstörténeteket mesélni" - nyilatkozta az előadás rendezője, Szente Vajk. Puskás Ferenc az egyik, ha nem a legnagyobb hősünk Magyarországon, róla muszáj volt színházat csinálni. A producerrel, Szabó Lászlóval régóta álmodoztunk erről. Így rajzolódott ki előttem ennek a musicalnek a története."

A Puskás musical nem licensz darab, a produkció teljes egészében magyar szerzemény. Az augusztus 20-i előadásokra a jegyek megvásárlása az esemény weboldalán érhető el. A próbák és a bemutató egészségügyi előírásaiban a Magyar Kórházszövetség segíti a produkciót.