Egy nap alatt több ezere rajongó küldte el jókívánságait a kórházban fekvő Benkő Lászlónak. 

Az Omega együttes vasárnap tett közzé egy felkérést az együttes hivatalos Facebook-oldalán. „Most van itt az ideje, hogy mindannyian, akik szeretnénk Benkő Lacit mielőbb biztonságban tudni, kifejezzük szeretetünket, bátorítsuk és erőt adjunk neki. [...] Arra invitálunk mindenkit, aki üzenni szeretne Benkő Lacinak, hogy küldjön egy rövid videót” – írták akkor, és egy nap alatt több ezer, videóban megfogalmazott rajongói és baráti jókívánság érkezett az együtteshez. A TV2 műsorában Kóbor János elmondta, hogy noha ők tették ki a többnyelvű felhívást, a kezdeményezés a rajongók ötlete volt. 

Az Omega billentyűse májusban életveszélyes állapotban került kórházba egy régóta tartó belső vérzés miatt. Akkor arra gondolt, hogy koronavírus-fertőzése lehet, ezért ment be egy budapesti klinikára, ahol kiderült, hogy jó ideje vérzik egy komolyabb seb a nyelőcsövén. Július végén pedig láb- és bordatöréssel került kórházba, miután kutyasétáltatás közben elesett. A fekvőgipsz miatti mozgáskorlátozás rányomta a bélyegét a hangulatára, ezért is volt jó ötlet a rajongóktól a videoüzenet-gyűjtemény. Kóbor János most elmondta a Ripostnak, hogy „már fel tud kelni az ágyból. A hétvégén lekerült róla a fekvőgipsz, és nagyon óvatosan most már lábra is tud állni. Ráadásul a hangulata is jobb, mint pár napja, nem olyan pesszimista. Ez persze érthető, hiszen miután végre lekerült a gipsz, nem korlátozza a mozgásban, és nem érzi magát olyan kiszolgáltatott állapotban, mint korábban. Ha minden igaz, és az egyéb egészségügyi problémái is úgy engedik, akkor a hétvégére esetleg már hazatérhet.”

Benkő LászlóForrás: MTI/Mohai Balázs

„Szépen javul, de továbbra is nagyon oda kell rá figyelni. Ez természetesen eddig is így volt, hiszen a család mellette volt a kórházban, amikor csak tudott. Most abban reménykedünk, hogy az otthoni környezet, és az, hogy nincs már olyan kiszolgáltatott helyzetben, rohamos javulást fog hozni az állapotában” – mondta Kóbor János a lapnak.