A fél ország Puskás Öcsi édesanyja akart lenni - közeleg a Puskás musical bemutatója

Puskás musical sajtótájékoztató, Hungexpo, 2020.08.10.
Vágólapra másolva!
2020. augusztus 20-án a budapesti Erkel Színházban 15.00-kor és 19.00-kor játsszák azt a musicalt, amely Puskás Ferenc életének 1937-1960 közötti szakaszát mutatja be. Az előbemutatókra készülő társulatból most a Zakariás Józsefet játszó Pásztor Ádámot és a Puskás Ferenc édesanyját alakító Náray Erikát mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

Pásztor Ádám az Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójában és a Pesti Magyar Színiakadémián végzett. Főként musical színészként ismert és elismert, legfontosabb szerepei: Légy jó mindhalálig, Vámpírok Bálja, Sakk, Varsói melódia, Sweet Charity, A kincses sziget, Mamma Mia.

Pásztor Ádám ebben a darabban Zakariás Józsefet alakítja.

A színésznek az édesapja mesélt rengeteget az Aranycsapat történetéről és persze Puskás Öcsiről is.

Puskás Ferenc édesanyját, Margit asszonyt Náray Erika személyesíti meg a darabban. Náray Magyarország egyik legismertebb színésznője és szinkronhangja, színházi, televíziós és filmszerepei mellett saját jazz-zenekarával is fellép. A Színház- és Filmművészeti Egyetem után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakán diplomázott. Számos magyarországi musical ősbemutató társulatának tagja, főbb musical szerepei: Abigél, Elisabeth, Mozart, Rómeó és Júlia, Sweet Charity, A Szépség és a Szörnyeteg, Szép nyári nap, Chicago, Rebecca – A Manderley-ház asszonya.

A művésznő soha nem gondolta volna, hogy egyszer megkapja ezt a szerepet.

Azt mondja, hogy akkoriban a fél ország Puskás Ferenc édesanyja szeretett volna lenni. Szívesen lett volna a helyében, de amikor 1956-ban Puskás külföldre távozott, az egészen biztosan szörnyű pillanat volt az édesanya számára.

A Puskás musical nem licensz darab, a produkció teljes egészében magyar szerzemény.