Nagyon várta már a közönséggel való újabb találkozást Balázs Fecó, de még mindig nem léphet színpadra. Betegség miatt kénytelen volt lemondani pénteki, siófoki koncertjét. 

Balázs Fecó hangszálgyulladása miatt kénytelen volt lemondani péntek esti, siófoki koncertjét. Augusztus elsején Balatonfüreden léptek fel, és az azt megelőző próbák alatt eröltethette meg a hangszálait. „A balatonfüredi koncertünk előtt lebetegedett a zenekarom dobosa, és a fellépést nem merte vállalni. Szerencsére a volt dobosom a Korál együttesből, Dorozsmai Péter megmentette az estét, de emiatt hat órát kellett próbálnunk, amit végigénekeltem. Az esti koncerttel ráerőltettem a torkomra, így lett akut hangszálgyulladásom” – nyilatkoza a Blikknek Balázs Fecó, akit lelkileg jobban megvisel a kihagyás. Már csak azért is, mert zenésztársai és technikusai is számítottak erre a fellépésre. 

BBalázs FecóForrás: MTI/Mónus Márton

Balázs Fecó úgy érzi, néhány nap alatt elmúlhatna a probléma, de inkább nem kockáztat: „lehet, hogy péntekre jobban lennék, de az orvosom figyelmeztetett, ha ráerőltetek, akkor hosszabb pihenőre kell készülnöm, amit mindenképpen szeretnék elkerülni. Most a legközelebbi zenekaros koncertre összpontosítok, amelyre már hónapok óta minden jegy elkelt” – mondta. Balázs Fecónak eddig öt fellépése maradt el idén. Alig kezdett bele 50 éves pályafutásának jubileumi turnéjába, amikor Magyarországon is elindult a járvány. Miután híre ment, hogy augusztus közepétől talán újra lehet koncerteket adni, öt elmaradt buliját szervezték át, de július végén kiderült, a tabáni koncertet nem tarthatja meg augusztus 21-én, illetve az augusztus 29-i kőbányai rendezvényt is lemondták.