Augusztus 16-án 20 órától Gál Beatrix, a Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat vezetője, és a kétszeres örökbefogadó édesanya, a nevelőszülővé avanzsáló Kalla Beatrix lesz a vendég, mellettük pedig a Karinthy-gyűrűs Bagi Ivánnal, valamint a Simándi-díjas László Boldizsárral készült interjú is újra hallható lesz.

Gál Beatrix és Kalla Tímea

Döbbenetes tény, jelenleg is egy kisvárosnyi gyerek vár arra, hogy nevelőszülőkhöz kerülve, egy lépéssel közelebb jusson a végleges családjához. Hogy mit is jelent nevelőszülőnek lenni, illetve miben különbözik ez az örökbefogadástól, arról a Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat vezetője, Gál Beatrix beszél a műsorban.

A Vándorbaba blog szerzője, Kalla Tímea pedig kétszeres örökbefogadó édesanyaként mesél arról, miért is vágott bele ő maga is a nevelőszülőségbe. Hogyan teheti ezzel például jobbá egy újszülött csöppség, Gyöngy életét néhány hónap alatt.

Szó esik majd arról is, miért lenne mindennél fontosabb, hogy a nehéz sorsú gyerekek minél hamarább szerető családokhoz kerüljenek, hiszen minden elkallódott élet mindannyiunk vesztesége is. Megható percek, mondatok jönnek a vasárnapi Sláger Témában.

Bagi Iván

A Sláger Téma második órájában, 21 órától a Karinthy-gyűrűs humoristával, Bagi Ivánnal készült interjút ismétlik meg. A karantén alatt megjárta a mennyet és a poklot is. Hisz az ima erejében, így abban, imádkozásaival ő is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen hamar kijöjjünk a pandémiából.

Azt pedig, hogy szerinte milyen változást hozhat a koronavírus-világjárvány, elárulja a vasárnapi adásban. Ahogy azt is, soron következő könyve, az ősszel megjelenő Egy a semmiből reflektál-e az elmúlt hetekre.

A Karinthy-gyűrűs humorista jövőbeni médiás terveibe is beavatja a hallgatókat.

Bagi Ivántól talán még azt is megtudhatjuk, melyik is igazán az ő énje, a poénokat szóró vagy a poéta, aki gondolatfűzérekkel igyekszik hatni a lelkekre és az elmékre. Sőt, még azt is elárulja, a humor vajon hazafi vagy multikulturális műfaj.

László Boldizsár

22 órától a Sláger Téma Extra adásában pedig a László Boldizsárral készült beszélgetés lesz újra hallható. Aki napra pontosan nyolc hónap után térhet vissza az Erkel Színházba. A Boldi50 előadói est után a Cotton Club Singers jubileumi koncertjére készül. Hogy a szeptember 6-ai Negyedszázon a zenekar teljes létszámában lép-e fel, választ kaphatunk tőle. Ahogy arra is, László Boldizsárt igazán megihlette a pandémia, hiszen ontotta magából a slágereket.

Éger László jóvoltából két Pavarotti világsikert is feldolgozott, a legutóbbit, a Durva viccet Topyval, azaz Faragó András színművésszel. A Simándi-díjas tenor arról is beszél a vasárnapi adásban, mikor és milyen szerepekkel térhet vissza az operaházak színpadjára.

2020. augusztus 16-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Gál Beatrixel, Kalla Tímeával, Bagi Ivánnal, László Boldizsárral, valamint a házigazda Kalmár Tiborral és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!