Szabadtéri operagálát tart ma este a Magyar Állami Operaház: az Eiffel Műhelyház körüli parkban a dalszínház művészei mellett Jonas Kaufmann tenor is fellép; a Kodály Zoltánról elnevezett parkot ezzel az eseménnyel avatják fel.

A Parkfoglaló gála elnevezésű szabadtéri esttel indítja újra az életet a Magyar Állami Operaház. A gálakoncert első két részében a nemzetközi és magyar operairodalom népszerű részletei hangzanak el Donizettitől Puccinin és Wagneren át Ránki Györgyig.

Ezzel az eseménnyel avatják fel a Kodály Zoltánról elnevezett parkotForrás: Gregor Hohenberg / Sony Music / Magyar Állami Operaház

A könnyedebb műfajt pedig a Porgy és Bess, a West Side Story és A denevér című darabok képviselik.

Kaufmann a legkedvesebb áriáiból válogat

Fél év után a Parkfoglaló gálán lépnek újra a közönség elé az Opera szólistái - Szántó Andrea mellett Balga Gabriella, Bátori Éva, Boncsér Gergely, Fodor Bernadett, Fried Péter, Haja Zsolt, Kálmándy Mihály, Keszei Bori, Kovácsházi István, László Boldizsár, Meláth Andrea, Palerdi András, Rálik Szilvia, Schöck Atala, Szabóki Tünde, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László és Wiedemann Bernadett. 

Az este harmadik részében Jonas Kaufmann válogat legkedvesebb áriáiból. Műsorát hangversenyeinek állandó karmestere, Jochen Rieder vezényli.

A gálán közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor). Az Opera Zenekart a magyar művészek programjában Kocsár Balázs főzeneigazgató, Medveczky Ádám korábbi fő-zeneigazgató és Rajna Martin ifjú karmester irányítja. Az est rendezője Almási-Tóth András, az Opera művészeti igazgatója.

Az operagálát az érvényes járványügyi hatósági előírásokat figyelembe véve rendezik meg a szervezők. A Kőbányai úti bejáratnál egy hőmérő kaput is elhelyeznek.