A szövegírás legyen szó SEO, marketing vagy blog szövegekről folyamatosan változó feladatkör, de a kihívás, mint jelző sem túlzás.


Természetesen elsősorban a Google algoritmusai határozzák meg az átalakulás irányát, ami felé aztán a szövegek minőségükben tartanak. Ugyan ellen lehet állni az újító hullámnak, de ennek túl sok értelme nincsen. A cél ugyanis még mindig a minőség képviselése és persze a mind jobb találati értékek elérése. Ezért hangsúlyos ma már a keresőoptimalizálásban a tartalommarketing, amit épp úgy optimalizálni kell, mint technikailag a weboldalt.

Forrás: freepik.com

A blog szövegírás sohasem megy ki a divatból?

Nem, sőt. Valójában fénykorát éli. Az emberek szívesen olvasnak bele az e-naplókba, amik ma már, témáikat tekintve széles spektrumot járnak be.

A blogos bejegyzések régen is minőséget testesítettek meg - többnyire. Általában, akik leültek a gépük elé elektronikus naplót vezetni, ők komolyan vették a feladatot. Valóban érdekelte őket a témájuk, hiszen maguk választották azt és éppen ezért örömmel gondozták a kialakult portált, és a hozzá csatlakozó csatornákat.

A blog szövegírás éppen ezért nagy odafigyelést igényel és továbbra is csak úgy hiteles, ha az írója szívügyének tekinti a felkarolt témakört. Ellenkező esetben hamar kilóg a lóláb. S bár nem vitás, hogy a Google algoritmusainak elvarázslása is cél, nem szabad, sőt nem is lehet megfeledkezni az olvasóközönség kielégítéséről. Mit sem érnek a jó találatok, ha a potenciális olvasók pár sor után csalódottan odébbállnak.

A marketing szövegírás nem az üres ígéretekről szól!

Az optimalizált marketing tevékenység bármely cég esetében prioritást élvez. Ennek egyik alapvető pillére a keresőoptimalizálás mellett a marketing szövegírás, ami szintén nagyfokú minőséget képvisel. Nincsen mellébeszélés, vagy rizsázás.

A karakterek szaporítása semmilyen szempontból sem jó stratégia. A cél a leendő vásárlók figyelmének, érdeklődésének megragadása, illetve a jelenlegi vevők megtartása. Egyik sem érhető el üres szólufik durrogtatásával.

A SEO szövegírás sem lóg ki, a minőségi sorból!

A szövegírás egyértelműen a prémium kategóriás anyagok megírása felé mozdul.

A Google algoritmusai a mesterséges intelligencia fejlődésével párhuzamosan összefüggéseket képesek értelmezni, és itt bizony nincsen apelláta.

Ha a SEO szövegírás nem megfelelő, a régebben ismert szócséplésre hajaz akkor a honlap, termék, szolgáltatás felfuttatása bukott ügy.

Ám odafigyeléssel és a minőségre való törekvéssel a siker borítékolható.