Vasárnap mutatja be új lemezét Hobo

"Nekem jobb volt máshol, mint otthon"- Hobo a gyermekkori traumáiról vallott
Vágólapra másolva!
Rejtő Jenő leghíresebb regényalakjait jeleníti meg az új albumon.
Vágólapra másolva!

Még idén megjelenik Hobo legújabb lemeze, a Rejtő Dekameron, aminek bemutató koncertje szeptember 13-án, vasárnap lesz a Barba Negra Trackben. A 14 dalos album alapötletét Boccaccio Dekameron-ja adta. A néhai mester művében pestisjárvány miatt kastélyban rekedt tíz ember, akik unalmukban előadnak egymásnak egy-egy történetet.

Forrás: Origo

Hobo nagy Rejtő Jenő-rajongó, és a Dekameron-ból kiindulva idézi fel Rejtő leghíresebb regényalakjait, és jeleníti meg őket a mai, koronavírusos Magyarországon. Ilyen értelemben elevenedik meg a lemezen Gorcsev Iván, Csülök, Piszkos Fred, Troppauer Hümér, Senki Alfonz, Fülig Jimmy, Vanek B. Eduárd, valamint Leila, az arab démon, Zwillinger Lola és Laura de Pirelli operaénekesnő. A kerettörténet szerint

karanténba zárják őket a margitszigeti Grand Hotelben.

Mindegyik dalhoz külön illusztrációk készültek: a néhai Korcsmáros Pál által kitalált és megrajzolt Rejtő-képregények eredeti figurái jelennek meg a képeken. A vasárnapi koncerten az új albumból is elhangzanak dalok. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényen limitált létszámban vehetnek részt a rajongók, így érdemes elővételben megváltani a belépőt.