Több mint egymillió fontért (385 millió forintért) eladó az a ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét ihlette. Az írónő gyermekkorában gyakran tartózkodott a nyugat-yorkshire-i Stanburyben álló Ponden Hallban, amely 1541-ben épült.

Eladó az a nagyjából 500 éves ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét ihlette. A világ egyik leghíresebb regényének szerzője, gyerekkorában gyakran üdült a Ponden Hallban, amely a nyugat-yorkshire-i Stanburyben található. Az ingatlanért több mint egymillió fontot, azaz nagyjából 385 millió forintot kérnek a tulajdonosok, akik 2014 óta panzióként üzemeltetik. 

Ponden HallForrás: Getty Images/2013 Culture Club/

A Brontë lányok, Emily, Anne és Charlotte először 1824 szeptemberében vendégeskedtek Ponden Hallban, ahová az esőzések okozta áradás miatt mentek át. De később is számos alkalommal látogattak oda, és Emily Brontë nemcsak az Üvöltő szelekben, hanem a Windfell asszonya című romantikus regényében is megörökítette a helyet.

Ponden Hall könyvtára, amelyben Shakespeare művei is megvoltak, nagyon fontos volt a Brontë nővérek számára, gyakran használták. Emily és Anne Brontë 1848 és 1849 között fél éven belül haltak meg tuberkulózisban, a betegség fivérüket, Branwellt is elvitte. Charlotte Brontë a családi tragédia után is folytatta az írást, férjhez ment, ő 1855-ben halt meg. A jelenlegi tulajdonosok 1998-ban költöztek be a házba, és felújították a történelmi épültet.