Kapcsolatba került egy koronavírussal fertőzött munkatárssal, így addig nem hagyhatja el a lakását Kern András, amíg nem lesz két negatív tesztje. 

A Blikk azt írja, Kern András a Vígszínházhoz tartozó Pesti Színházban is próbált az utóbbi időben, ahol a múlt héten találtak egy Covid-pozitív munkatársat, ami alaposan felforgatta több másik színház életét is. A fertőzöttel együtt próbáló színészek, többek között Kern András máshol is játszik, így a Játékszínben, a Belvárosi Színházban is, ahol a Valódi hamisítvány című előadását kellett lemondani. 

Kern AndrásFotó: Pozsonyi Janka

A Valódi hamisítvány-t színpadra állító Orlai Produkció vezetője, Orlai Tibor a lapnak azt mondta: „nem örülök ennek, hiszen nem jött jól, de ennek ellenére nagyon felelős döntésnek tartom, hogy le lettek mondva ezek az előadások, hiszen csak így akadályozható meg, hogy az egész színházi világban elterjedjen a betegség. Csütörtökig biztosan így marad a helyzet, de addigra, remélem, meglesz a két negatív PCR-teszt.”

Kern András veszélyeztetett korban van, ráadásul nyolc évvel ezelőtt volt egy súlyos betegsége is. Akkor gyomorvérzéssel került kórházba, amit az egészségtelen életmód és a stressz okozott.