Benkő László újra színpadra állt

BENKŐ László ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ együttes évforduló koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenél zenész
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Rendhagyó koncerten tért vissza a színpadra Benkő László, az Omega billentyűse.
Vágólapra másolva!

A 77 éves Benkő Lászlónak már több komoly egészségi problémával kellett szembenéznie idén: bevérzett a gyomra, elesett kutyasétáltatás közben, majd annyira elfertőződött a seb a térdén, hogy csak bőrátültetéssel tudták helyre hozni, a kórházban pedig előjött egy régi problémája, újra vizesedett a tüdeje.

Benkő László az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017-ben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas billetyűs ezek miatt nagyon legyengült az utóbbi időben, de összeszedte magát, és a múlt héten már színpadra is állt. Nem az Omegával, hanem a hátrányos helyzetű fiatalokból álló Nemadomfel együttessel játszott az Akvárium Klubban az Esélyegyenlőség napja alkalmából.

„Sokan próbáltak lebeszélni erről a koncertről, de a lelkiismeretem azt diktálta, menjek el. Nem bántam meg. Sok erőt adott ezeknek a nehéz sorsú fiataloknak a lelkesedése és őszinte szeretete” – mondta Benkő László a Blikknek.