Az A38 Hajón lesz az Öröm a Zene döntője

Antares Foto Andasi Ingrid
Vágólapra másolva!
Tizenkettedik évadának döntő eseményéhez érkezett az egyik legjelentősebb tehetségkutató és gondozó sorozat, az Öröm a Zene. A kétnapos rendezvényen 20 határon belüli zenekar mutatkozik be az A38 Hajó színpadán élőben és 6 határon túli együttes videóbejátszás segítségével. A győztes 3 millió forintos jutalmazása mellett 10 kategóriában osztanak ki a szervezők díjakat olyan személyeknek, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért.
Vágólapra másolva!

A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára – az NKA Hangfoglaló Program hathatós támogatásával –

a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált.

Összesen 26 állomása van, ezek közül 19 vidéki és egy fővárosi, illetve 6 határon túli. Október 10-én és 11-én e tehetségkutatók nyertesei mérik össze tudásukat Budapesten, az A38 Hajón. A határon belüli zenekarok élőben versenyeznek az A38 Hajó színpadán, míg a határon túli együttesek videóbejátszás segítségével mutathatják meg tudásukat.

Forrás: Origo

A fináléba bejutott az Atrox Trauma, a Bad Acrobats, a Bagatell, a Deskavaaay, a Doggos, az Éjfény, az estenden, a Feed the Mogul, a Filc, a Grabovski, a Gidnim« Rém, a G.R.B. Band, a Kalandor, a Kétszemközt, a Kontraszt, a KVAB, a Mudi, a Pardon ME, a Quack, a Szexnuggets, a Szintaxis, a Ten Big Toxs, a TooFar, a Ullie, a Woodstock Barbie és a Zajnal. Valamennyi produkció online is követhető lesz a Hajónapló internetes felületén és a teljes eseményről kép- és hangfelvétel készül. Az Öröm a Zene döntőjében diadalmaskodó zenekar a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kap hangtechnikai berendezést, és 2 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

Az Öröm a Zene 2019-es nagydöntőjét az Antares zenekar nyerte Forrás: Andasi Ingrid

A zenekarok produkcióit 8 tagú szakmai zsűri értékeli a helyszínen, melynek tagjai Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, az NKA Hangfoglaló Program szakmai kollégiumának tagja), Lombos Márton (dalszövegíró, a Hangfoglaló Program mentora), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Hangfoglaló Program mentora) valamint a tavalyi nyertes Antares zenekar tagjai, azaz Dér Dávid, Kolosai Ferenc, Kovács Botond és Pap Dávid.

Az Öröm a zene díjátadó ünnepséget október 11-én, a zenekari produkciókat követően rendezik meg, amelyen a Hangszeresek Országos Szövetsége átadja az idei év Öröm a Zene szakmai díjait is 10 kategóriában (az év zenésze – az év könnyűzenei rendezvényhelyszíne – az év zenepedagógusa – az év felfedezettje – az év hangmérnöke – az év hangtechnikusa – az év világosító és látvány technikusa – az év hangszerjavító műhelye – az év zenei újságírója – az év különdíja) a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeknek.